داعش پس از حدود 3 سال مرکز خلافت خودخوانده در عراق را از دست داد و اکنون گمانهزنیهای گوناگونی درباره آینده این گروه تروریستی و مقصد احتمالی آن بعد از شکست در موصل مطرح شده است.

ادامه مطلب ...
[ جمعه 23 تیر 1396 ] [ ] [ داستانی ]
این سند ۲۰۳۰ سازمان ملل و یونسکو و این حرفها، اینها چیزهایی نیست که جمهوری اسلامی بتواند شانهاش را زیر بار اینها بدهد و تسلیم اینها بشود. به چه مناسبت یک مجموعهی بهاصطلاح بینالمللیای -که قطعاً تحت نفوذ قدرتهای بزرگ دنیا است- این حق را داشته باشد که برای کشورهای مختلف، برای ملّتهای گوناگون، با تمدّنهای مختلف، با سوابق تاریخی و فرهنگی گوناگون، تکلیف معیّن کند که شما باید اینجوری عمل کنید؟ اصل کار، غلط است.
ادامه مطلب ...
[ جمعه 12 خرداد 1396 ] [ ] [ داستانی ]
‼️بسم تعالی‼️
ﺍﻣﺎﻡ ﺧﺎﻣﻨﻪ ﺍﯼ:
ﺑﻪ ﻣﺬﺍﮐﺮﺍﺕ ﺑﺪﺑﯿﻨﻢ .
ﺣﺴﻦ ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ:
ﺑﻪ ﻣﺬﺍﮐﺮﺍﺕ ﺧﻮﺷﺒﯿﻨﻢ.
ﺣﻀﺮﺕ ﺁﻗﺎ:
ﻋﻠﻮﻡ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ:
ﮐﺠﺎﯼ ﻋﻠﻮﻡ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺷﻮﺩ؟
ﺣﻀﺮﺕ ﺁﻗﺎ:
ﺑﺎﯾﺪ ﻧﻬﯽ ﺍﺯ ﻣﻨﮑﺮ ﮐﺮﺩ
ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ:
ﻣﺮﺩﻡ ﻧﯿﺎﺯﺑﻪ ﺍﺭﺷﺎﺩﻧﺪﺍﺭﻧﺪ.
ﺣﻀﺮﺕ ﺁﻗﺎ:
ﻧﮕﺬﺍﺭﯾﺪ ﺑﺎ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻧﺎﺻﺤﯿﺢ ﺩﯾﻦ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﻟﺠﻦ ﻣﺎﻝ ﮐﻨﻨﺪ
ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ:
ﺑﺎﯾﺪ ﺳﺎﻧﺴﻮﺭ ﻭ ﻣﻤﯿﺰﯼ ﺭﺍ ﺑﺮﺩﺍﺭﯾﻢ،ﻣﺮﺩﻡ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﻣﯿﻔﻬﻤﻨﺪ
ﺣﻀﺮﺕ ﺁﻗﺎ:
ﮔﺎﻫﻰ ﺷﻨﯿﺪﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ ﮐﺴﺎﻧﻰ ﺩﺭﮔﻮﺷﻪﻭﮐﻨﺎﺭ ﻣﯿﮕﻮﯾﻨﺪ، ﺁﻗﺎ،ﻣﮕﺮ ﻣﺎ ﻣﻮﻇّﻔﯿﻢ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﻬﺸﺖ ﺑﺮﺳﺎﻧﯿﻢ؟
ﺧﺐ ﺑﻠﻪ؛
ﻓﺮﻕ ﺣﺎﮐﻢﺍﺳﻼﻣﻰ ﺑﺎ ﺣﮑّﺎﻡ ﺩﯾﮕﺮ ﺩﺭ ﻫﻤﯿﻦ ﺍﺳﺖ ﺍﯾﻦ ﻭﻇﯿﻔﻪﻯ ﻣﺎ ﺍﺳﺖ.
ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ:
ﺑﮕﺬﺍﺭﯾﻢ ﻣﺮﺩﻡ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺭﺍﻩ ﺑﻬﺸﺖ ﺭﺍ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﮐﻨﻨﺪ،ﻧﻤﯽﺗﻮﺍﻥ ﺑﺎ ﺯﻭﺭ ﻭ ﺷﻼﻕ ﻣﺮﺩﻡ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﻬﺸﺖ ﺑﺮﺩ
ﺣﻀﺮﺕ ﺁﻗﺎ:
ﺍﻳﻦ ﻣﻨﺒﺮﻫﺎ ﻳﻚ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮﺩ ﺍﺳﺖ، ﺍﮔﺮ ﻣﺤﺘﻮﺍ ﻭﻣﻀﻤﻮﻥ ﻣﻨﺒﺮﻫﺎﻱ ﻣﺎ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ،ﻫﻴﭻ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺍﻱ ﻧﻤﻴﺘﻮﺍﻧﺪ ﺑﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﻮﺍﺟﻬﻪ ﻭ ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﻜﻨﺪ.
ﺭﻭﺣﺎﻧﻲ:
ﺩﻭﺭﺍﻥ ﭘﻴﺎﻣﻬﺎﻱ ﻳﻜﻄﺮﻓﻪ ﺑﻪ ﺳﺮ ﺁﻣﺪﻩ، ﺩﻭﺭﺍﻥ ﺭﺳﺎﻧﺪﻥ ﭘﻴﺎﻡ ﺍﺯ ﻃﺮﻳﻖ ﺑﻠﻨﺪﮔﻮﻫﺎﻱ ﻳﻜﻄﺮﻓﻪ، ﻣﻨﺒﺮﻫﺎﻱ ﻳﻜﻄﺮﻓﻪ ﻭ ﺳﻨﺘﻲ ﺑﻪ ﺳﺮ ﺁﻣﺪﻩ.
ﺣﻀﺮﺕ ﺁﻗﺎ:
ﮐﺴﺎﻧﯿﮑﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺌﻮﺭﯾﺰﻩ ﮐﺮﺩﻥ ﺳﺎﺯﺵ، ﺗﺴﻠﯿﻢ ﻭ ﺍﻃﺎﻋﺖ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺯﻭﺭﮔﻮﯾﺎﻥ،ﻧﻈﺎﻡ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺟﻨﮓ ﻃﻠﺒﯽ ﻣﺘﻬﻢ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ ﺧﯿﺎﻧﺖ ﻣﯿﮑﻨﻨﺪ ﻭ ﺩﺭﻭﻍ ﻣﯿﮕﻮﯾﻨﺪ /
ﻧﻈﺎﻡ ﺍﺳﻼﻣﯽ،ﻧﻈﺎﻡ ﺍﻧﺴﺎﻧﯽ،ﻧﻈﺎﻡ ﺷﺮﻑ ﻭ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺗﮑﺮﯾﻢ ﺑﺸﺮ ﺍﺳﺖ.
ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ:
ﻣﺎ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺩﻧﯿﺎ ﭘﻨﺠﻪ ﺑﮑﺸﯿﻢ ﻭ ﺩﺍﯾﻤﺎ ﺳﺮ ﺟﻨﮓ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﻢ / ﻋﺪﻩ ﺍﯼ ﺣﯿﺎﺕ ﺳﯿﺎﺳﯽ ﺷﺎﻥ ﺩﺭ ﺩﺭﮔﯿﺮﯾﻬﺎ ﻭ ﺁﺷﻮﺑﻬﺎﺳﺖ
ﺣﻀﺮﺕ ﺁﻗﺎ:
ﻣﺎ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﻟﻔﻆ " ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﭼﻨﺪ ﺩﻭﻟﺖ ﻣﺴﺘﮑﺒﺮ ﻭ ﺯﻭﺭﮔﻮ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﻢ /
ﺑﻨﺪﻩ ﻣﺨﺎﻟﻔﻢ ﺍﯾﻨﻬﺎ ﺭﺍ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺑﺪﺍﻧﯿﻢ
ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ:
ﻣﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﺎ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺟﻬﺎﻧﯽ ( 5+1 ) ﺗﻌﺎﻣﻞ ﻭ ﻣﺬﺍﮐﺮﻩ ﮐﻨﯿﻢ
┄┅═══✼🍃🌹🍃✼═══┅┄
ادامه مطلب ...
[ دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 ] [ ] [ داستانی ]
"اگرمقام معظم رهبری مشکلات را می دانند پس چرا آنها را حل نمی کنند و اگر هم از مشکلات خبر ندارند این هم خیلی بد است که رهبر مملکت مشکلات را ندانند" شاید در این روزها یکی از سوالهایی که در بین مردم مطرح میشود، همین سوال فوق است.
؛ حجت الاسلام پناهیان با بیان خاطره ای که در ملاقات با مادر یکی از قربانیان کهریزک داشته است تلاش می کند با آوردن مثالهایی تاریخی از صدر اسلام به این سوال پاسخ دهد که بازخوانی آن در این روزها شاید خالی از لطف نباشد.
متن سخنان علیرضا پناهیان به شرح زیر است: در ادامه مطلب
ادامه مطلب ...
[ چهارشنبه 20 اردیبهشت 1396 ] [ ] [ داستانی ]
بیست جملهی برگزیده از حضرت آیتالله خامنهای را درباره «حماسه نهم دی»
* فتنهها را باید با روشنگری خاموش کرد. هر جا روشنگری باشد، فتنهانگیز دستش کوتاه میشود. ۱۳۷۸/۰۵/۰۸
* دنیاطلبان برای اینکه به مقاصد خودشان برسند، در جامعه فتنه ایجاد میکنند؛ جنگها، تبلیغات دروغین، سیاستبازیهای ناجوانمردانه؛ اینها ناشی از همین دنیاطلبیهاست. ۱۳۸۷/۰۶/۲۹
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 09 دی 1395 ] [ ] [ داستانی ]
- شناخت موقعیت و حضور در لحظه مناسب و مورد نیاز ، اساس همه کارها است.
- اگر ملتی بیدار ، آگاه ، با عزم و متکی بر ایمان و همراه با رویش باشد بر همه توطئه ها غلبه خواهد کرد.
- نهم دی به یکی از قله های تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل شد.
- عکس العمل سرشار از بصیرت و سریع مردم در مقابل فتنه عاشورای سال گذشته (88) نمونه ای از ناکامیهای مستمر توطئه گران است.
- فتنه پس از انتخابات ، بر خلاف انتظار دشمن ، بصیرت ملت ایران را بیشتر کرده است.
- خواص و عوام باید وحدت ملی را کاملاً جدی بگیرند.
- حماسه (( 9 دی)) تجلی قدرت خدا و حرکتی ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی است.
- مطمئن باشید که روز نهم دی هم در تاریخ ماند ، این هم یک روز متمایزی شد.
- در شرایط فتنه، کار، دشوارتر و تشخیص سختتر است، البته خدای متعال حجت را همهیشه تمام می کند ، هیچ وقت نمیگذارد مردم از خدای متعال طلبکار باشند.
- حرکت عظیم نه دی ماه حجت را بر همه تمام کرد.
- در مقابل همه ی اتخاد و اتفاق نا میمون ، مردم عزیز ما ، ملت بزرگ ما در روز نهم دی ، آنچنان عظمتی از خود نشان دادند که دنیا را خیره کرد.
- نهم دی در سرتاسر کشور مشت محکمی به دهان فتنه گران زد.
- این حرکت یک حرکت خودجوش بود، این خیلی معنا دارد ، این نشانه این است که این مردم بیدارند ، هشیارند.
- جز نیروی ایمان و غیرت و همت و آگاهی و بصیرت چیز دیگری نمیتوانست آن فتنه ها و آن آتشها را خاموش کند.
- آنچه که مهم است ، این است که ملت عزیز ما اتخاد خود را حفظ کنند ، وحدت کلمه را حفظ کنند . این وحدت کلمه ، خاری در چشم دشمنان است.
- انقلاب اسلامی یک حقیقت است ، برخاسته از یک سنت الهی است ، این را نمی شود از بین برد ، این را نمی شود متزلزل کرد.
- اگر بصیرت نباشد ، انسان ولو با نیت خوب ، گاهی در راه بد قد می گذارد.
- در قضایای 9 دی ، عاشورا به کمک کلت آمد و حماسه بزرگ و ماندگاری را خلق کرد.
- نهم دی 88 ، حادثه کوچکی نیست بلکه آن حرکت عظیم و ماندگار مردمی ، شبیه حرکت بزرگ ملت در روزهای اول انقلاب است.
- الحمدالله ملت ما از خیلی گذرگاه های سخت و دشوار عبور کرده که خیلی خیلی دشوارتر از آن چیزهائی بوده است که امروز هست ، بعد از این هم خواهد بود.
🔅بیانات رهبری درباره حماسه 9 دی
سال 88
شور حسینی و غیرت اعتقادی ملت ایران را در 9 دی سال 88 به خیابان های سراسر کشور کشاند تا با خلق حماسه ای عظیم از حمیت مذهبی، ملی و انقلابی بساط چند ماهه فتنه را جمع کنند. پس از این خروش آرامش بخش مقام معظم رهبری در بیانات عدیده شان بارها به این حرکت آگاهانه و به هنگام پرداختند.
[ پنجشنبه 09 دی 1395 ] [ ] [ داستانی ]
جنگ نرم به دلیل پیچیدگی و اتکا به قدرت نرم از ویژگی های بسیار زیاد و متنوع برخوردار است که به مهمترین آنها دراین نوشتار اشاره می شود.
۱- جنگ نرم در پی تغییر قالب های ماهوی جامعه و ساختار سیاسی است.
در این جنگ، اعتقادات، باورها و ارزش های اساسی یک جامعه مورد هجوم برای تغییر قرار می گیرد. با تغییر باورهای اساسی جامعه، قالب های تفکر و اندیشه دگرگون شده و مدل های رفتاری جدیدی شکل می گیرد. مدل های رفتاری جدید به گونه ای است که به جای رفتارهای حمایتی از ساختار سیاسی، رفتارهای چالشی جایگزین شده و این رفتارها به سمت ساختارشکنی جهت می یابد.
۲- آرام، تدریجی و زیرسطحی است.
جنگ نرم دفعی، شتابان و پرتحرک در یک مقطع نیست. این جنگ به صورت آرام شروع شده و به صورت تدریجی به سمت جلو حرکت می کند. آرام و تدریجی بودن این جنگ به گونه ای است که بسیاری آن را تشخیص نمی دهند. جنگ نرم زیرسطحی، غیر آشکار و به همین دلیل نامحسوس است.
۳- جنگ نرم نمادساز است.
نمادسازی با بهره گیری از نمادهای تاریخی و گذشته برای ارائه و نمایش تصویری مطلوب از خود یک ویژگی برجسته از جنگ نرم است. در این جنگ تلاش می شود تصویری شکست خورده، ناامید و مأیوس از حریف ارائه شود و در مقابل مهاجم با نمادسازی و تصویرسازی خود را پیروز و موفق نشان می دهد. در این ویژگی عملیات روانی در حد اعلی خود انجام می شود.
۴- پایدار و بادوام است.
نتایج جنگ نرم در صورت موفق بودن، پایدار و بادوام خواهد بود. هدف اصلی در جنگ نرم تغییر باورها و اعتقادات است. چنانچه این تغییر حاصل گردد، به راحتی تغییر مجدد و بازگشت به حالت اولیه میسر نمی باشد. در جنگ گرم و نظامی، یک سرزمین تصرف شده را ظرف چند ساعت، می توان باز پس گرفت. اما در جنگ نرم، اگر دشمنان موفق به تصرف افکار و دل های جامعه هدف گردند، به راحتی نمی توان آن را باز پس گرفت و تغییر مجدد زمان بر می باشد.
۵- جنگ نرم پرتحرک و جاذبه دار است.
جنگ نرم که به صورت تدریجی و آرام شروع می شود، در نقطه ای به دلیل ایجاد جاذبه های کاذب، خود جامعه هدف را برای تحقق اهداف به کار گرفته و از این طریق بر دامنه تحرکات آن افزوده می گردد. در واقع با گذشت زمان، بسیاری از بازیگران و حتی بازیگردانان جنگ نرم به صورت خواسته یا ناخواسته از درون جامعه هدف به استخدام کارگزاران اصلی جنگ نرم در می آیند.
۶- جنگ نرم هیجان ساز است.
با نمادسازی ها، اسطوره سازی ها و خلق ارزش های جدید، در جنگ نرم از احساسات جامعه هدف نهایت استفاده انجام می گیرد. مدیریت احساسات یک رکن در مهندسی جنگ نرم به حساب می آید.
در مدیریت احساسات، تلاش می شود از احساسات و عواطف جامعه هدف به عنوان پلی برای نفوذ در افکار و اندیشه ها برای ایجاد تغییر و دگرگونی در باورها استفاده شود. احساسات و عواطف به دلیل تحریک پذیری، زمینه های خلق بحران را فراهم می سازد.
۷- جنگ نرم آسیب محور است.
آسیب های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، میدان مانور جنگ نرم است. دشمنان در جنگ نرم با شناسایی نقاط آسیب جامعه هدف در حوزه های ذکر شده، فعالیت های خود را سامان داده و با خلق آسیب های جدید، بر دامنه تحرکات خود می افزایند.
۸- جنگ نرم چند وجهی است.
پردامنه بودن و برخورداری از وجوه مختلف از دیگر ویژگی های جنگ نرم است. در این جنگ، از تمامی علوم، فنون، شیوه ها و روش های شناخته شده و ارزش های موجود استفاده می گردد.
۹- جنگ نرم تضادآفرین است.
جنگ نرم از محیط های آسیب دار در جامعه هدف شروع می شود و با ایجاد گسل های متعدد در بخش های گوناگون جامعه و از طریق متفاوت کردن باورها، ارزش ها و شکل دهی به رفتارهای جدید، اعضای یک جامعه در برابر همه قرار می دهد. تضادهای به وجود آمده از طریق جنگ نرم، همبستگی اجتماعی و وحدت ملی را برهم می زند و زمینه های بروز بحران و درگیری های داخلی را فراهم می سازد. بنابراین تخریب وحدت ملی یکی از پیامدها و ویژگی های جنگ نرم است.
۱۰- جنگ نرم تردید آفرین است.
در جنگ نرم، ایجاد تردید و بدبینی نسبت به بسیاری از مسائل یک اصل و قاعده است. حرکت در این جنگ با خلق تردید و ایجاد ناامیدی و یأس شروع می شود. برای توفیق در این جنگ، با تکیه بر سنت ها و لکن با نوپردازی به صورت ظریف و آرام، در باورها و اعتقادات اساسی تردید ایجاد می شود و به مرور بر دامنه این تردیدها افزوده شده تا در نهایت به ایجاد تغییرات اساسی در باورها و ارزش ها دست یابد.
۱۱- جنگ نرم از ابزار روز استفاده می کند.
در جنگ نرم از پیشرفته ترین تکنیک های روز استفاده می گردد. فضای مجازی و سایبری محیط اصلی جنگ نرم در شرایط کنونی به حساب می آید. این فضا، امکان اغواگری با ایجاد جاذبه های گوناگون و خلق بسترهای لازم برای سوار شدن به امواج احساسات را به خوبی فراهم می سازد.
[ چهارشنبه 08 دی 1395 ] [ ] [ داستانی ]
نهم دی 88، حادثه کوچکی نیست بلکه آن حرکت عظیم و ماندگار مردمی، شبیه حرکت بزرگ ملت در روزهای اول انقلاب است و باید تلاش شود در «سالگرد این حماسه»، حرف اصلی ملت ایران، یعنی حرکت در سایه دین و تحقق وعدههای الهی تبیین شود. ( امام خامنهای)
پس از انتخابات سال 88 تمام جریانات معاند و ضدانقلاب همراه با سرویسهای خارجی و با حمایت مستقیم کشورهای بیگانه جنگی نرم و نیمه سخت بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی به راه انداختند و پس از 8 ماه آشوب و آتش سوزی و اهانت و مدارا کردن نظام با آنان کار را به جایی رساندند که ساحت مقدس امام حسین (ع) و ولایت فقیه را هدف قرار دادند و نهایتا مردم بصیر ایران اسلامی در روز نهم دی طومار فتنه های آنان را جمع کردند اما ویژگی های این روز عبارت بودند از
1- دفاع همه جانبه از ساحت مقدس امام حسین (ع) و ارزشهای اسلامی
2- دفاع همه جانبه مردم از ولایت فقیه و ارزشها انقلابی
3- حمایت و دفاع همه جانبه مردم از مظلومترین فرد یعنی مقام معظم رهبری
4- اثبات ريشه دار بودن پايه هاي انقلاب اسلامي ايران به تمام دنيا
5-ظهور و بروز پايبند بودن مردم مومن به عهد فطري خويش با ولايت و انقلاب
6- تجدید پیمان ملت با انقلاب و آری مجدد به نظام مقدس جمهوری اسلامی
7- استکبارستیزی و برائت خودجوش و غرور آفرین مردم از فتنه گران
آری نهم دی ماه یوم الله شد و در تاریخ ایران ماندگار می ماند
[ چهارشنبه 08 دی 1395 ] [ ] [ داستانی ]
حماسه_نهم دی
بخشی از سخنرانی حاج فرید نجف نیا بهترین راه مبارزه با فتنه، خشکاندن ریشه های فتنه است. ;اگر اساس فرهنگ اجتماعی را باورها و ارزشها بدانیم در آن صورت فرهنگی می تواند در مقابل آفت ها و آسیبها، مقاوم و نفوذ ناپذیر باشد که اولاً باورها و ارزشهای آن از پشتوانه های فکری و نظری قوی برخوردار باشد و ثانیاً آن باورها و ارزشها در جان و دل مردم نفوذ کرده باشد.» برای نجات از فتنه دانستن راه های خروج از فتنه ضروری است. قرآن و اهل بیت علیهم السلام راه های خروج از فتنه را آشکارا بیان نموده اند که عبارتند از: 1. تقوای درونی؛ 2. باور محکم همراه با بصیرت؛ 3. رجوع به قرآن؛ 4. پیروی از امام و رهبری دینی؛ 5 .بهره مندی از کمک الهی در بیرون رفت فتنه؛ ایستادگی مقاومت: در برخورد با فتنه و فتنه گران...
[ چهارشنبه 08 دی 1395 ] [ ] [ داستانی ]
*** سخنان جالب آیت الله مرتضی تهرانی(معروف به آقا مرتضی تهرانی) حفظه الله در مورد مقام معظم رهبری أدامَ الله ظِلَّه :
*چند شب پیش آثار حرکت در تهذیب نفس و تشدید اخلاص را وقتی ایشان داشت نماز می خواند، در ایشان دیدم.
می پرسید چگونه دیدی ؟ با همین چشم؟
می گویم خیر، با آن چشمِ دیگری که خدا به من عطا کرده است و یقین دارم.
* این جمله ی سر بسته ای است که به نظر من خیلی عمق دارد، و خدا به این بزرگوار این نعمت(شناخت دشمن) را عطا کرده است... خدا این شناخت را به ایشان عطا کرده و دارد جلوی پای خودش و جلوی پای ملّت، چاه ها و چاله ها را می بیند.
* آنچه این ملت را پیش برده اعتقاد و ایمانش بوده است به اضافه رهبر شایسته الهی. بدون رهبر نمیشود. امکان ندارد.
* یک کشور ۱۰۰ سال هم دائماً کشته بدهد، بیرهبر موفق نمیشود. در تاریخ دیدهایم. الجزایر ۵۲ سال کشته داد. رئیسجمهور روی کار آمد، حداکثر چهار سال توانست رئیسجمهور مستقل داشته باشد. بعد از آن تمام شد. چرا؟ چون رهبر نداشت. این باور قطعی من است.
* ما الآن زیر آسمان نداریم انسانی را که مثل آقا، در مسائل سیاسی به صورت ریز، این مطالعات و این تصدیقی، أعم از اثباتی و نفی را داشته باشد.
این مقدار توفیق را که خدای متعال به ایشان داده به خاطر این است که شایستگی اش را داشته است. هر کسی که دلش بخواهد که به این نمیرسد.

[ یکشنبه 09 آبان 1395 ] [ ] [ داستانی ]
چرا در عربستان كه مهداسلام هست ،، حتي يك امامزاده هم وجود ندارد ؟؟؟؟!!!!
ولی در کشور ما که به زور شمشیر مسلمان شده ایم این همه امام زاده هست!!!؟؟؟!!!
.امامزاده ها از کجا آمدند؟؟
امامزاده به کسانی اطلاق میشود که از نسل امامان شیعه باشند...
در زمان یورش اعراب به ایران آنها به مناطق زیادی حمله کردند و نواحی گسترده ای از ایران را ویران کردند و به خاک و خون کشیدند...
بخصوص در نواحی گیلان و مازندران ایرانیان مقاومت جانانه ای کردند...
جنگ تا مدت زیادی ادامه داشت تا قسمت های ماورا النهر و خراسان و در این بین از هر دو طرف کشته میشدند...
جالب اینجاست هر گاه از لشگر اعراب فرمانده یا فرماندهانی کشته میشدن اعراب برای آنها مقبره ای میساختند و طبق رسوم اعراب جاهلیت آن مکان را مقدس میشمردند و بعد از فتح منطقه به ایرانیان تحمیل میکردند و چون به اسم اسلام وارد خاک ایران شده بودند این قبور را قبور صحابه رسول الله تفهیم میکردن و ایرانیان را مجبور میکردند که این قبور را مورد عزت و احترام قرار دهند!
دقیقا از این زمان بنیان امامزاده و امامزاده سازی در ایران شروع شد...
برای مثال:
در کجور، حوالی مازندران قبر "مسلم باحلی" هست که این شخص یکی از فرماندهان لشگر اعراب بود که در سراسر مازندران کشتار بیرحمانه ای از ایرانیان رو به اسم خودش در تاریخ ثبت کرده و در طی حمله به گیلان کشته شد و در منطقه کجور مازندران دفن شد و امروزه تعداد زیادی از ایرانیان به زیارت قبر این شخص رفته و از او طلب حاجت و نیاز میکنند!!!
آری...
«نفهمی بد دردیست »
منبع:
-تاریخ اجتماعی ایران
-تاریخ پس از اسلام نوشته استاد مشکور
-تاریخ طبری
-بهرام چوبینه:پژوهشگر تاریخ اجتماعی ایران
مختار ثقفی کیست ؟
زمانی که عمر بن خطاب خلیفه اسلام پیشنهاد حمله به ایران را مطرح نمود سکوت بر حاضرین حاکم شد ، سکوتی ناشی از عظمت و شکوه ایران زمین ، ناشی از ترس و تردید ،
در این میان ابوعبید ثقفی ( پدر مختار) برخاست و گفت نخستین کسی که در این راه قدم خواهد گذاشت منم ! با من همراه شوید که در این نبرد جز رضایت الله و رسول او و غنائم فراوان برای سپاه اسلام چیزی نیست
در این زمان مختار 20 ساله به همراه پدر, عمو و سپاه متجاوزان عرب راهی ایران زمین شد و در نبرد یوم الجسر شرکت نمود
حال ما را چه شده است ؟
فرزند اولین متجاوز به خاک و ناموس ایران زمین را اسطوره کودکان خویش ساخته ، سرمایه ملی خود را صرف تولید سریال زندگینامه و بیان دلاوری های او نموده و در مقابل پیکر صد پاره رستم فرخزاد ، سربازان و مدافعان ایران را در زیر پای اشتران عرب به فراموشی می سپاریم ؟
بر ما چه گذشت ؟
فریاد و شیون دختران و زنان ایران را به هنگام قتل و غارت و تجاوز مختار نامان عرب از یاد برده و غرق تماشای دیالوگ های عاشقانه مختار و زنانش می شویم ؟
بر حالمان باید گریست . . .
جواب شایعه در ادامه مطلب😔😔
ادامه مطلب ...
[ سه شنبه 20 مهر 1395 ] [ ] [ داستانی ]
[ چهارشنبه 18 آذر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
اشکال تغییر ساختار حکومت
صرفنظر از تغييرات قانوني در دولتها و مسئولين كه نتيجه طبيعي برگزاري انتخابات مورد توافق جناحها و گروههاي سياسي رقيب در هر نظام سياسي است، به طور كلي اشكال و صور ايجاد تغيير اساسي در ساختار حكومت را با نامهاي مختلفي چون كودتا، انقلاب، جنگ، جنبش، اصلاح و شورش ميخوانند.
1ـ کودتا
تغيير ناگهاني دولت با توسل به زور و به دست مقامات ارتشي و نظامي حكومت را كودتا مينامند. در كودتا نظام حكومتي دچار دگرگونيهاي اساسي نميشود (گيدنز، 1386: 1013)
كودتا با انقلاب تفاوتهاي مهم زيادي دارد. از جمله آن كه: كودتا بر عكس انقلاب مستلزم بسيج نيست. كودتا معمولاً ايدئولوژي فراگير ندارد. روند كودتا سريعتر است. شرايط لازم براي كودتا سهلتر و در دسترستر است.
2ـ شورش
شورش به معني مبارزه با اقتدار سياسي موجود است؛ اما هدف آن صرفاً تعويض اشخاصي است كه در رأس اموراند، نه دگرگوني خود ساختار سياسي (گيدنز، 1386: 1013) ، گستره محدود، بينظمي و ناهماهنگي و فقدان رهبري يا رهبري پراكنده اعتراضات از ديگر خصوصيات شورش است.
3ـ اصلاحات
كوشش براي تغيير محتاطانه در ساخت سياسي، اجتماعي و اقتصادي جامعه در عين اجتناب از خشونت را اصطلاحاً اصلاحات يا رفرم (Reform) مينامند. اصلاحات با انقلاب تفاوتهاي مهمي دارد. از جمله آن كه در انقلاب نارضايتي عمومي و فراگير از وضعيت موجود جامعه و نوميدي از اصلاح و بهبود امور و شرايط وجود دارد اما در اصلاحات اجتماعي، نارضايتي در حد اعتراض به برخي از اشتباهات و كمبودهاي موجود است.
اما در اصلاحات جريان اعتراض و انتقاد مخالفان برنامههاي اصلاحي، آزاد است و نمود و بروزي آشكار دارد بر خلاف انقلاب. در انقلاب مبارزات اجتماعي با خشونت و كوبندگي همراه است؛ اما در اصلاحات، مبارزه اغلب بدون خشونت است و هر گونه رويارويي به صورت مناظره و نقدهاي متقابل صورت ميپذيرد. انقلاب پديدهاي مقطعي است. اصلاحات يك پديده تدريجي و مداوم است.
4ـ جنبش اجتماعی
جنبشهاي اجتماعي (Movements Social) معمولاً در تضاد با سازمانهايي هستند كه با اهداف و نگرش آنها مخالفاند. (گيدنز، 1386 : 1017)جنبشهاي اجتماعي را ميتوان به دو دسته «قدیم» و درمفهوم كلاسيك (مانند جنبش كارگري)، و «جدید» (مانند جنبش زنان، جنبش جوانان، جنبش ضد جهاني شدن و …) تقسيم نمود.
5ـ انقلاب
از انقلاب (Revolution) تعاريف بسياري شده است. آنتوني گيدنز انقلاب را «فرآيند تغيير اساسي نظام سياسي كه با بسيج تودهاي در يك جنبش اجتماعي همراه است و با توسل به خشونت در سرنگوني نظام موجود كامياب ميشود و حكومت تازهاي تشكيل ميدهد» تعريف ميكند. (گيدنز 1386: 1013)
ادامه مطلب ...
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
آمریکا و براندازى جمهورى اسلامى
استراتژى هاى آمريكا براى براندازى نظام جمهورى اسلامى
1 – استراتژى قيام و جنگ مسلحانه داخلى
2 – استراتژى حمله مستقيم و كودتا
3 – استراتژى جنگ تمام عيار
4 – استراتژى تشديد مهار و تغيير از درون
5 – استراتژى اصلاحات و فروپاشى
حقيقت آنست كه غرب به سركردگى آمريكا در طول سالهاى پس از انقلاب ، همواره در تقابل با انقلاب اسلامى ايران قرار داشته و مدام با آن دشمنى كرده است زيرا :
اوّلا ظهور انقلاب اسلامى در ايران سلطه سياسى غرب را بر اين كشور متوقف كرده است .
ثانيا دست اندازى آمريكا به ثروت ايران را مانع گشته است .
ثالثا يك الگوى عملى و ممتاز براى ايجاد جامعه مستقل و آرمانى بر اساس آموزه هاى دينى فراروى ملت هاى ديگر قرار داده است كه اين الگو در گذشته سابقه نداشته است .
رابعا شعارهاى استقلال طلبانه ، آزادى خواهانه و رهايى بخشى كه از انقلاب اسلامى صادر شده و مى شود براى منافع منطقه اى و جهانى غرب تهديدانگيز بوده است .
و مخالفتهاى ايران اسلامى با تمايلات و فزونخواهى هاى غرب و آمريكا در زمينه هاى مختلف ، به خصوص امنيت و موجوديت اسرائيل و مسائلى كه نقطه اصلى چالش غرب با دنيا محسوب مى شود از ديگر عوامل دشمنى غرب با انقلاب اسلامى ايران مى باشد.
غرب در معارضه و تهاجم خود به انقلاب اسلامى در ايران تاكنون چند استراتژى عمده را بكار برده است كه بطور مختصر هريك را شرح مى دهيم :
1- استراتژى قيام و جنگ مسلحانه داخلى
اين استراتژى به معنى تلاش براى دگرگونى نظام و تغيير حاكميت از طريق اقدامات مسلحانه و خشونت آميز، ايجاد موج تروريسم و بحران امنيتى و تجزيه كشور به اتكاء گروهها و جريانات داخلى است . تشكيل گروهكهاى مختلف ، پشتيبانى گسترده غرب از جريانهاى معارض جمهورى اسلامى در داخل و از اپوزيسيون ايرانى در خارج از كشور، در اوايل انقلاب در راستاى همين استراتژى بود كه هر چند آثار ناگوارى برجاى گذاشت هم چون ؛ شهادت رئيس جمهور و نخست وزير، حادثه هفتم تير كه به شهادت جمع زيادى از مسئولان و مديران كشور منجر شد، جنگ داخلى گسترده اى كه توسط منافقين و ساير گروهكها براه افتاد، حركتهاى قومى و تجزيه طلبانه كه در برخى از مناطق و نواحى مرزى ايران بوجود آمد. لكن اين استراتژى به دليل نفوذ گسترده و عميق مردمى رهبر انقلاب و پايگاه قوى توده اى انقلاب اسلامى ، رسوخ دين و اعتقادات دينى در باور و فرهنگ مردم و گرايشات و تمايلات شديد انقلابى ، كارساز واقع نگرديد و به شكست انجاميد.
ادامه مطلب ...
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
جنگ نرم و جمهوری اسلامی ایران
پروژه دلتا يكي از موضوعات مورد بررسي و در واقع راهبرد پيشنهادي كميته خطر جاري در خصوص مسائل ايران ميباشد كه در مهرماه 84 به دولت بوش پيشنهاد شد. اين كميته با توجه به استحكام نظام جمهوري اسلامي و شكست دهها استراتژي در مقابل ملت ايران در طول سالهاي گذشته، جنگ سخت را بيفايده دانسته و خواستار توجه بيشتر دولت ايالات متحده به پروژهي نرم افزاري «براندازي از دورن» شدند!
در گزارش كميته خطر جاري كه تحت عنوان «ايران- امريكا، رهيافت جديد» توسط مارك پالمر جمعبندي و تدوين شد، تنها راه سرنگون سازي نظام جمهوري اسلامي، پيگيري مكانيسمهاي جنگ نرم و استفاده از تكنيكهاي عمليات رواني تبليغاتي با استفاده از 3 تاكتيك دكترين مهار، نبرد رسانهاي و ساماندهي و پشتيباني نافرماني مدني، مورد تأكيد و توصيه قرار گرفت.
ادامه مطلب ...
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
تاكتيكهاي عمليات رواني (2)
تاكتيكهاي عمليات رواني در جنگ نرم(2)
تاكتيك ماساژ پيام Spinning The Message
انواع بيشماري از فريب و خودفريبي در انبوه دادهها و اطلاعات و دانشي كه هر روز از كارخانه كار فكري دولت به بيرون جريان مييابد، ديده شده است كه به ماساژ پيام معروف است. تاكتيك حذف، تاكتيك كلي بافي، تاكتيك زمانبندي، تاكتيك قطرهچكاني، تاكتيك موجي و تاكتيك تبخير از جمله تاكتيكهاي ماساژ پيام به شمار ميآيند.
تاكتيك كلي بافي Generality Tactic
تاكتيك كليبافي تاكتيكي است كه در آن جزئياتي كه ممكن است مخالفت اداري يا سياسي را برانگيزد را با لعابي از مطالب غيرواقعي ميپوشانند. در پخش اين تاكتيك سعي ميشود بدون توجه به مسايل اصلي و عميق در خبر و بدون ريشهيابي به موضوعي كه منعكس ميشود به حواشي آن پرداخته شده، به خبر لعاب بزنند و شاخ و برگ آن را اضافه كنند و خواننده را در سطح نگه دارد. و توجه وي را كمتر معطوف به عمق مطالب نمايند. اين تاكتيك بيشتر در پخش بيانيههاي وزارت امور خارجه و يا دستگاه ديپلماسي خارجي كشورها مورد استفاده قرار ميگيرد، كه در آنها از شيوه بيحسسازي مغزي استفاده شده است.
تاكتيك زمانبندي Timing Tactic
مرسومترين مصداقي را كه ميتوان براي تاكتيك زمانبندي مثال زد، تأخير در پخش خبر ميباشد، به نحوي كه ديگر پيامگير نتواند كاري بكند. اين شيوه در بسياري از موارد التهاب و اشتياق مخاطبين را براي شنيدن خبر از منابع موثق مهيا نموده و در بخشي ديگر زمينه پخش شايعات را نيز فراهم ميكند.
تاكتيك حذف Omission Tactic
براساس اين تاكتيك قسمتهاي مهمي از خبر به دلايلي كه از پيش طراحي شده و به شكلي هدفمند حذف ميگردد تا زمينه را براي پخش تاكتيك شايعه مهيا نمايد. در اين تاكتيك پخشكننده خبر (رسانه) ميداند كه با پخش قسمت ناقصي از خبر سوالاتي، در ذهن مخاطبان ايجاد ميشود كه اين سؤالات چنانچه پاسخ گفته نشود، زمينه پخش شايعات را فراهم ميكند.
ادامه مطلب ...
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
تاكتيكهاي عمليات رواني (1)
تاكتيكهاي عمليات رواني در جنگ نرم(1)
سانسور Censorship
سانسور عبارت است از حذف عمدي موادي از جريان عبور آگاهيها، به منظور شكل دادن عقايد و اعمال ديگران، اين حذف عمدي ميتواند به دو شكل صورت پذيرد. سانسور در سادهترین معنياش، رسيدگي و آزمايش پيامهاي كثيرالانتشار توسط اولياي امور به جهت بازداشت موادي است كه از نظر آنان نامطلوب است. اين شكل سانسور، همان ايجاد مانع قبلي با عملي جهت جلوگيري از انتشار مواد نامطلوب است كه مثلاً ميتواند شامل حذف واژهها، عبارات يا جملاتي خاص، توسط سانسورگر باشد.
اخبار كنترل شده:
شكل خفيفي از سانسور نيز كه اخبار كنترل شده نام گرفته، وجود دارد. در اخبار كنترل شده، توزيع اطلاعات به طريقي است كه حافظ حداكثر منافع توزيعكننده باشد. دولتها، اصناف و ديگر ديوانسالاريها، غالب اوقات در كنترل اخبار مقصر قلمداد ميشوند.
سانسور برون قانوني:
سانسور برون قانوني سانسوري است كه خارج از كنترل قانوني يا قدرت قانوني باشد. چنين سانسوري ميتواند داوطلبانه باشد. مثل وقتي كه سردبيري، عبارت ياواژهاي را از دست نوشته خود حذف ميكند چرا كه احساس ميكند از ذوق سليم به دور است يا كتابداري كه كتابي را از دور خارج ميكند، بدين علت كه به نظر او قبيح و اهانتآميز است و وي مطالب قبيح و اهانتآميز را دوست ندارد.
از يك لحاظ سانسور برون قانوني ميتواند غيرداوطلبانه باشد مانند وقتي كه سانسور خود پاسخي به فشارهاي اقتصادي، سياسي يا فشارهاي ديگري از اين قبيل است. مثلاً يك ايستگاه راديو- تلويزيوني ممكن است انتقاد از مقامات دولتي را به علت تهديدهاي واقعي يا احتمالي، از جانب آن مقامات در خصوص تمديد مجوز مسكوت گذارد.
ادامه مطلب ...
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
سیر تحول تاریخی استعمار
سه شيوه استعماري از سوي قدرتهاي بزرگ، عليه قدرتهاي ضعيف به كارگرفته شده است. اين سه شيوه عبارتند از:
دوره اول: استعمار کهن
دوره دوم: استعمار نئوکلاسیک یا استعمار نو
دوره سوم: استعمار فرانو
دوره اول: استعمار کهن یا کلاسیک
استعمار كلاسيك پس از رنسانس و متحول شدن جهان غرب از قرن 16 ميلادي آغاز شد و تا جنگ جهاني اول به مدت 400 سال ادامه داشت. در اين دوره، سلطه قدرتهاي بزرگ بر جوامع ضعيف، از طريق تسخير نظامي انجام ميشد و استثمار ملتها با اشغال مستقيم نظامي همراه بود.
مشخصات استعمار كلاسيك:
1.لشگركشي از سرزميني به سرزمين ديگر.
2.غارت اقتصادي و ازدياد حوزه نفوذ و سلطه از طريق حضور مستقيم فيزيكي.
3.استفاده از قدرت نظامي برتر به مثابه مهمترين ابزار سلطه.
4.ضربهپذير بودن سلطهگران به دليل آشكار بودن استعمار و استثمار.
5.افزايش ضايعات انساني سلطهگران، به دليل برخوردهاي رو در رو و مستقيم.
6.سرمايهگذاري زياد سلطهگران براي اشغال نظامي و تداوم آن.
7.تبادل تدريجي فرهنگي ميان كشور سلطهگر و كشور زير سلطه كه معمولاً به سود فرهنگ قويتر، نه قدرت در جريان بود. اين عرصه در بسياري موارد به زيان سلطهگران بود.(واعظی ،1386 :70-71)
ادامه مطلب ...
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
مبانی نظری تهدیدات نرم
براي تبيين نظري تهديدات نرم از الگوهاي نظري مختلفي استفاده شده است. يكي از آن الگوهاي نظري، الگوي فرهنگي وندرلي است.
از منظر وندرلي فرهنگ عبارت است از مجموعه نظرات، نگرشها، آداب و رسوم، سنتها و رفتارها. از نظر او فرهنگ در گذر تاريخ بر اثر عوامل متنوعي نظير عوامل تاريخ، مذهبي، زبان، هويت قومي، حماسهها، افسانهها و جز آن، شکل گرفته است و لاجرم هر نوع تغييري در فرهنگ، مستلزم درك عميق هريك از عوامل مذکور است. به تعبير روشنتر، ايجاد تغيير در عناصر يك فرهنگ مستلزم آگاهي فرهنگي است.
منظور از آگاهي فرهنگي “توانايي تشخيص و درك آثار فرهنگ يك ملت يا قوم بر ارزشها و رفتارهاي آنان” است (وندرلي، 2005: 9). به بياني ديگر، آگاهي فرهنگي به يكسري اطلاعات و مفاهيمي اطلاق ميشود كه يك فرد، يا گروهي از افراد، پيرامون يك فرهنگ كسب ميكنند. اين اطلاعات و مفاهيم به تعميق شناخت و برداشت آنان از متوليان و حاملان آن فرهنگ، ياري ميرساند.
از نظر او آگاهي فرهنگي طي يك فرآيند پنج مرحلهاي شكل ميگيرد. آن مراحل به شرح زيرند:
1.كسب دادهها. در سلسله مراتب شناخت فرهنگي، دادهها نازلترين شكل اطلاعات محسوب ميشوند. دادهها، پيامها و علائمي هستند كه به وسيله اسنان و يا ابزارهاي مكانيكي و الكترونيكي، از محيط دريافت ميشوند.
2.اطلاعات. اطلاعات به دادههايي اطلاق ميشود كه براي آگاهي از معنا و مفهوم آنها، مورد پردازش قرار ميگيرند.
3.دانش. دانش به اطلاعاتي اطلاق ميشود كه براي دستيابي به معنا و مفهوم عميقتر، براي استفاده عملي، مورد تجزيه و تحليل قرار ميگيرد.
4.بينش. بينش حاصل تلفيق دانستنيها و داوري پيرامون آنها در يك موقعيت معين و به منظور درك روابط دروني بين آنها، است. بينش فرهنگي نيز به آگاهي عميق از يك فرهنگ اطلاق ميشود كه موجب آگاهي از فرآيندهاي فكري، مؤلفههاي انگيزشي و ساير عوامل مؤثر بر رفتار ميشود.
5. توانش فرهنگي. توانش فرهنگي عبارت است از تلفيق بينش فرهنگي و فهم فرهنگي كه موجب آگاهي نسبت به مقاصد عوامل و گروههاي خاص ميشود (وندرلي، 2005).
در کشور ما در مراحل داده و اطلاعات مشکلی نیست اما در مرحله دانش کاستی هایی وجود دارد و بیشترین ضعف و تهدید درحوزه علوم انسانی است زیرابه طور کامل وارداتی و غیر بومی است.در مراحل بینش و توانش دستگاههای فرهنگی و آموزشی و رسانه ای ما یا فعالیتی نداشته اند یا بسیار ضعیف عمل کرده اند و دشمن نیز از همین ضعف نهایت استفاده را برده است
مراحل پنجگانه آگاهي فرهنگي را ميتوان به شرح مندرج در تصوير 1 ترسيم كرد.
وندرلي بر اين باور است كه فرهنگ از سه مؤلفه زير تشكيل شده است:
1- عامل شكلدهنده فرهنگ،
2- متغيرهاي فرهنگي
3- تجليات فرهنگي
منظور از عناصر فرهنگي عوامل شكلدهنده فرهنگ است كه ويژگيهايي نظير زبان، مذهب و عقايد را در برميگيرد. جامعهشناسان (نظير گيدنز، 2002) و روانشناسان اجتماعي (نظير ميرز، 2004) متغيرهاي فرهنگي را به سه نوع رفتارهاي، ارزشها و شناختها تقسيم كردهاند.
سرانجام، سومين مؤلفه فرهنگي كه متوليان و مجريان تهديدات نرم فرهنگي آگاهي از آن را ضروري ميدانند، «تجليات فرهنگي» است. منظور از تجليات فرهنگي «رفتارها، الگوي گفتاري و نگرشهاي مشهود يك فرهنگ» است (وندرلي، 2005، ص 14)
همانگونه كه مفاهيم مندرج در تصوير 2 نشان ميدهد تجليات فرهنگي (كنشها و…) در متغيرهاي فرهنگي (ارزشها، رفتار و شناختها) ريشه دارند و متغيرهاي فرهنگي نيز در مواريث فرهنگي ريشه دارند. بنابراين، براي تأثير نهادن بر تجليات فرهنگي يك قوم يا ملت، ناگزير بايد بر متغيرها و مواريث فرهنگي آن ملت يا قوم تأثير نهاد.
مؤلفهها و عناصر مورد بحث در سطور بالا را ميتوان، به شرح مندرج در تصوير زیر خلاصه كرد:
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
تحلیلی بر جنگ نرم
چرایی جنگ نرم؟ :
جنگ نرم بيگمان از جهات بسيار، ترجيحاتي بر جنگ سخت دارد. موارد زير را ميتوان به عنوان مهمترين ترجيحات جنگ نرم ذكر كرد:
1ـ خسارت کم
2ـ پنهان بودن
3ـ وسیع تر بودن گستره نتایج
4ـ عمیق بودن اثرگذاری ها
5ـ کاهش امکان مقابله
6ـ پایین بودن تبعات روانی و تبلیغاتی برای نیروی مهاجم
7ـ مساعدتر بودن زمینه عمومی موفقیت
8ـ ماهیت تفرقه انگیز (صدرا..، 1388 : 112-116)
ما در سال های گذشته شاهد تغييراتي بودیم كه حكومتها و دولتهايي بدون وجود تهديد و اجبار ، يا تطميع و هزينه محسوسي، سرنگون شدند كه به نظر ميرسد اين تحولات مبتني بر ظهور قدرت و جنگ جديدي است كه از آن به عنوان قدرت نرم و جنگ نرم ياد ميشود.
قدرت نرم از طريق توليد و توزيع آموزهها و ارزشهاي خاص و جذاب، بنيانهاي ارزشي و اركان حمايتي كشور متخاصم را هدف قرار داده و آن را در راستاي وضعيت مطلوب خويش تغيير ميدهد. اينگونه تغييرات معمولاً از زير ساختها وشبكههاي توليد و توزيع انديشهها و هنجارها، خصوصاً حوزههاي آموزشي، فرهنگي و رسانهاي آغاز ميشود.
قدرت نرم از طريق توليد و توزيع آموزهها و ارزشهاي خاص و جذاب، بنيانهاي ارزشي و اركان حمايتي كشور متخاصم را هدف قرار داده و آن را در راستاي وضعيت مطلوب خويش تغيير ميدهد. اينگونه تغييرات معمولاً از زير ساختها وشبكههاي توليد و توزيع انديشهها و هنجارها، خصوصاً حوزههاي آموزشي، فرهنگي و رسانهاي آغاز ميشود.
جوزف ناي قدرت نرم را به منظور نماياندن تاثيرات عوامل موثر بر عملكرد واحدهاي مستقل و حكومتها ابداع نمود كه شامل قدرت سخت و قدرت اقتصادي نبود. در قدرت نرم بر روي «ذهن» و «رفتار» سرمايهگذاري ميشود تا «عينيت مجازي» توليد كند.
ادامه مطلب ...
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
روش های جنگ نرم
مجموعه روشهايي كه در تهديدات نرم به كار گرفته ميشود را ميتوان سه روش اصلي، گفتاري، رفتاري و مبتني بر شبكه تقسيم نمود. در ادامه به اختصار به تعريف هر كدام از اين دسته روشها ميپردازيم:
اول- روشهاي گفتاري:
در روشهاي گفتاري هدف اصلي نگرش، افكار، عقايد و باورهاي اساسي مردم و نخبگان جامعه است اين روش به دنبال ايجاد اختلال، انحراف و تغيير در اهداف مرجع مذكور است.
روشهاي گفتاري در اعمال تهديدات نرم را ميتوان به چهار بخش «عمليات رواني»، «عمليات ادراكي»، «ديپلماسي عمومي» و « فريب استراتژيكي» تقسيم نمود:
عملیات روانی:
به مجموعه طرحها و اقداماتي گفته ميشود كه به دنبال تشويق، تهييج و تحريك افكار عمومي در خصوص يك مسألهاي مشخص و با اهداف از پيش تعيين شده است. عمليات رواني به طور كلي در چارچوب اقدامات اطلاعاتي و با اهداف پنهاني قرار دارد و آثار، نتايج و همچنين ابزارها و شيوههاي آن به راحتي قابل شناسايي نيست. عمليات رواني بيشتر در شرايط بحراني مانند جنگ،شورش و اغتشاش؛ يا در شرايط ناپايدار و شكننده مانند التهاب در روابط دو كشور، مورد استفاده قرار ميگيرد.
فرضيات عمليات رواني بر اين است كه توان جنگيدن دشمن جدا از ابزارها و جنگ افزارهاي نظامي، بر اراده نيروي انساني معطوف به جنگ استوار است.
ادامه مطلب ...
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
ابزارهاي جنگ نرم
وسعت ابعاد و زمينههاي جنگ نرم سبب ميشود كه دايره وسيعي از ابزار مدرن را در زمره ابزارهاي اين جنگ بگنجانيم. به علاوه كه خصلت ابتكاري و ابداعي در اين جنگ سبب ميشود اين دايره دائماً وسعت بيشتري يابد و ابزارهاي جديد و ابداعي هم به اين فهرست افزوده شوند. اين ابزارها را اجمالاً ذيل چهار مقوله ميتوان گنجاند: صنايع فرهنگي، رسانهها، فنآوريهاي نوين ارتباطي و تبليغاتي. چهار مقولهاي كه ارتباطي تنگاتنگ و پيچيده با هم دارند.
الف ـ صنايع فرهنگي:
1ـ سينما
جذابيت فراوان و قدرت و سرعت انتقال بالا و نيز قابليت بالاي تكثير محصولات صنعت سينما، يعني طيف وسيع فيلمها، سبب شده است كه دنياي غرب به عنوان مخترع و صاحب اوليه اين صنعت، بيشترين استفاده را از آن در جهت تبليغ و ترويج فرهنگ و ارزشهاي خود در جوامع ديگر ببرد و سهمي ويژه را در اين راستا به اين صنعت اختصاص دهد. تأسيس تشكيلاتي چون هاليوود از بزرگترين گامها در اين راستا است.
سينماي آمريكا، در بسياري مصاديق، سينمايي است به اقتضاي ديگر مصنوعات سرمايهداري، بر پايه سكس و خشونت و ترس. سينمايي مبلغ و مروج مظاهر فرهنگ غربي و در موارد بسيار حاوي هجمههاي صريح و غيرصريح به فرهنگها و نظامهاي ارزشي مخالف و مقابل غرب، از جمله ارزشهاي ديني.
ادامه مطلب ...
[ جمعه 05 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
ابزارهاى تهاجم فرهنگى
از آنجا كه موضعگيرى انسان در زندگى فردى و اجتماعى بستگى به سه عامل توان ، نياز و آگاهى دارد، استكبار جهانى نيز با بكار گيرى از ابزارهاى مدرن و پيشرفته در صدد است تا با تبليغات وسيع و دامنه دار خويش از عوامل فوق در جهت منافع خود بهره بردارى نمايد.
با نگاهى گذرا به اين ابزارها مى تواند انديشمندان آزاده جهان را به درك عمق فاجعه تهاجم جهانى عليه فرهنگ ملتها يارى داده و در جهت مبارزه با اين پديده مخرب ، مفيد واقع گردد.
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
برنامه های اصلاحات آمریکایی(2)
4- بركنارى روحانيّت از مصادر امور و حذف نهاد روحانيّت شيعه
غربى ها و همفكران و وابستگان داخلى آنها يكى از محورهاى اصلاحات را حذف و بركنارى روحانيت از فعاليت ها و امور حكومتى و اساسا تضعيف نهاد روحانيت شيعه ميدانند و اين را به زبانهاى مختلف بيان مى كنند ، گاه از موضع دلسوزى و براى حفظ قداست روحانيت ! خواستار كنار كشيدن آنها از ميدان سياست مى شوند و گاه از سر خشم و كينه توزى مشكلات كشور را بدانها نسبت ميدهند و گاه با به هم بافتن نظريه هاى ضعيف و منسوخ شده اى كه بيشتر بر مسيحيت تحريف شده و روحانيّت كليسايى تطبيق دارد، از حذف نهاد روحانيّت و مرجعيّت دينى سخن مى گويند. فى المثل آنچه كه تحت عنوان ((قرائت هاى مختلف از دين )) گفته مى شود يكى از اين بافته ها است . طبق اين نظريه ، يك تفسير و برداشت واحد و فهم صحيح و بقول آنها رسمى از دين وجود ندارد، هر كس مى تواند به سهولت بسراغ منابع دينى برود ، آنرا بفهمد و به فهم خود نيز عمل كند. فهم دين يك امر تخصصى نيست كه به مقدمات تخصصى و شايستگى هاى ويژه اى نياز داشته باشد، دين چيزى بيش از ايمان و محبّت نسبت به خداوند نيست . اين نيز به هيچ مقدمه و تخصص و صلاحيت علمى و حوزوى نياز ندارد . اين دقيقا همان است كه ((مارتين لوتر)) در جريان رنسانس بعنوان يكى از اركان پروتستانيتزم مطرح مى كرد، او مى گفت بسيارى از آنچه كه به عنوان دين مطرح مى شود، ساخته و پرداخته كليسا و روحانيّت مسيحى است كه خود را واسطه خدا و خلق مى داند. دين به معلم ، مبلغ و مروّج خاصى نياز ندارد زيرا كه اساسا دين براى زندگى دنيوى نيامده است دين مربوط به آخرت است و تعاليم آن براى بعد از مرگ است ، انسانها بايد ايمان بخدا داشته باشند و همين كافى است ، دين براى تنظيم روابط اجتماعى و دنيوى انسانها وظيفه اى ندارد. اين وظيفه عقل است كه براى اداره زندگى بشر تكليف تعيين كند. وقتى دين صرفا يك امر آخرتى تصور شود و به ايمان و گردش شخصى و درونى افراد احاله گردد و تفسير فهم علمى و تخصصى از آن ناديده گرفته شود، وقتى صلاحيت دين براى دخالت در سياست ،اجتماع و حتى امور شخصى انسانها نفى شود، در اين صورت چه نيازى به روحانى و نهاد روحانيّت است ؟ مارتين لوتر با اينكه خود يك روحانى بود شعارش اين بود كه ((مسيحيت آرى ، روحانيّت هرگز!)) و نتيجه آن شد كه در اندك مدّتى هم روحانيت و هم ديانت مسيحى از صحنه جامعه غربى رخت بربست و به زواياى كليساهاى متروك تبعيد گرديد و امروز اين نسخه را براى جامعه دينى و ايمانى ما كه با روحانيت پيوندى عميق و ناگسستنى دارد و مسئوليت هدايت و رهبرى خود را بدست او سپرده است ، تجويز مى كنند!(1)
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
“روسري طلايي” جلوه ای از…
“روسري طلايي” جلوهای از… جنگ نرم
بهمن نصیری فیلمی ضد ایرانی با نام “روسری طلایی” را کارگردانی نموده و طی مصاحبه ای مدعی می شود که :” فیلم من “روسری طلایی” اواخر 2010 به روی صحنه خواهد آمد و بعد از 30 سال حقیقت پشت پرده انقلاب ایران را با مدرک و سند افشا می کنم. این فیلم توضیح می دهد که انقلاب ایران دسیسه ای بود از طرف سازمان سیا در جهت از قدرت انداختن شاه ایران ، همچنین توضیح می دهد گروگان گیری هم دسیسه ای بود برای انتخاب شدن ریگان به ریاست جمهوری آمریکا.”
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
راههاى مقابله با تهاجم فرهنگى
با كنكاشى فشرده در زمينه ها، ابزار و شيوه هاى يورش فرهنگى راههاى رويارويى با آن آشكار مى شود، ولى بر شمردن مؤ ثرترين آنها مى تواند چونان تذكارى مؤ منان را سودمند افتد و ايشان را در اين نبرد مقدس يارى دهد. بر اين اساس ، مهمترين اين راهها از نظر ثمر دهى و كارآيى به قرار زير است :
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
این “زن ضد دین” را بهتر بشناسید
دول غربی پس از شناخت رکن اصلی نظام جمهوری اسلامی (ظلم ستیزی و مبارزه با استکبار جهانی )، به طور علنی در مقابل دین اسلام و ایران موضع خصمانه گرفتند.
در میان هجمه ها و تبلیغات سوء سردمداران و سیاست مداران غربی علیه ایران ، بسیاری از شهروندان عادی که نقش مهمی در جامعه خود نداشتند ، با سیاست های غلط دولت خویش هم سوء شده و به ایفای نقش در سناریوهای ضد اسلامی پرداختند.
در میان این شهروندان عادی ، نام برخی از ایرانیانی که هویت خود را فراموش کرده اند به چشم می خورد که اقدامات شرم آور و اسف باری را در مقابل دین و عقاید مستحکم ملت شریف ایران و چه بسا مسلمانان جهان صورت دادند.
در میان نام های مختلفی که به عناد و دشمنی با اسلام و جمهوری اسلام روی اورده اند نام مریم نمازی به گونهاي ديگر به چشم می خورد.
مریم نمازی فعال سیاسی کمونیست و ساکن انگلستان ، در عرصههایی همچون مبارزه برای حقوق زنان، مبارزه برای حقوق پناهندگان، مبارزه علیه جمهوری اسلامی و اسلام فعالیت های گسترده ای را در غرب برنامه ریزی و اداره می کند.
او در اقدامی سوال بر انگیز ، مسئولیت کمیته مسلمانان سابق هلند را بر عهده گرفته است ، که اکثر آنها از دین اسلام جدا شده و عملا مرتد هستند.
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
آيا مي دانيم جنگ نرم …
آيا مي دانيم جنگ نرم علیه خانواده چيست؟
|
||
دشمن به دنبال آن است که با استحاله مدل خانواده، به سبب تغییر سبک زندگی اسلامی به سبک زندگی غربی، آن را از مسیر کارکردهای خود منحرف سازد تا بدین وسیله جامعه را از مسیر اسلامیت خارج کند. | ||
جنگ نرم یک جنگ واقعی است که ابعاد مختلفی دارد و دشمن در این جنگ به دنبال ناکارآمدی نظام اسلامی است. استراتژی دشمن، جلوگیری از تحقق و ترویج راهبردیهای پنجگانه یعنی انقلاب، نظام، دولت، جامعه و
تمدن اسلامی است. به تحقیق، شکل نگرفتن جامعه اسلامی مانع از تحقق تمدن اسلامی خواهد بود که خانواده به منزله اصلیترین واحد سازنده آن میباشد. دشمن به دنبال آن است که با استحاله مدل خانواده، به سبب تغییر سبک زندگی اسلامی به سبک زندگی غربی، آن را از مسیر کارکردهای خود منحرف سازد تا بدین وسیله جامعه را از مسیر اسلامیت خارج کند. نبود جامعه اسلامی، مانع از بر سرکارآمدن دولت اسلامی میشود و به این ترتیب استحاله جامعه اسلامی، استحاله دولت اسلامی را در پی داشته و پس از استحاله نظام اسلامی، پدیده انقلاب اسلامی به شکست انجامیده و کارآمدی این فرضیه را در اذهان جهانیان باطل میکند.به نظر میرسد سیر مذکور، نقشه راه دشمن در براندازی نرم نظام جمهوری اسلامی ایران است. به واقع تنگه احد جنگ نرم، خانواده است و استراتژی خانوادهزدایی از جمله مهمترین و کارآمدترین راهبردهای تحقق امپراتوری و دهکده جهانی دانسته شده است تا جایی که رؤسای سلطه در این راستا، جهانی سازی سبک ِزندگی آمریکایی را مورد توجه ویژه قرار داده و از آن بهعنوان مهمترین استراتژی اجتماعی جهانی سازی یاد نموده و بودجههای کلانی را در این راستا به تصویب رساندهاند. رد پای این اعتبارات در تأسیس و تولیدات رسانهها و ماهوارههای بیگانه مانند شبکههای من و تو و فارسی وان، و همچنین در فضای سایبر به وضوح به چشم میخورد. این که امروز دشمن در میان فرایندهای پیچیده، پر مسأله و تکنیکال جوامع بشری، همه تلاش خود را پیرامون استحاله خانواده متمرکز کرده و البته به سبب نقش محوری زنان در نظام خانواده، اولویت برنامهریزیاش را در این محور قرار داده است، ضمن رمزگشایی از مختصات خیمه فرماندهی دشمن، منجر به کشف استراتژی وی میگردد که البته در هر جنگی اعم از سخت یا نرم، این کشف نیمی از پیروزی تلقی شده و نیم دیگر پیروزی در سایه استراتژی مقابله حاصل میگردد.جای خوشبختی است که در جنگ نرم با محوریت خانواده زدایی، موضع ما فعال است؛ زیرا مدل خانواده اسلامی به گونهای است که برمبنای نظام حق و تکلیف و در برداشتن عالیترین مفاهیم ارزشی ِاخلاقی از جمله ایثار، صداقت، شرافت، عزت، عشق و محبت، نشاط و شادابی قادر است مدرنترین ابزار زندگی مانند سبک جامعه متکامل و متعالی، سبک اقتصاد پویا، سبک ارتباط مترقی، سبک بهداشت روانی مؤثر، سبک فرهنگ متمدن و…. را به تصویر کشاند، غنیترین مدل جامعه – جامعه تمدنساز- را به منصه ظهور رساند جامعه مبتنی بر خانواده اسلامی قدرت بیبدیلی در عمارت تمدن بشری داشته تا حدی که قادر است فرایند جهانی شدن را از سقوط به اسفلِ سافلین به سمت صعود به مدینه فاضله مهدوی رهنمون گرداند.شایسته است اکنون که ایران اسلامی با تکیه بر اندیشه ناب اسلامی بهعنوان امالقرای جهان اسلام، نجات جامعه بشری از ورطه سقوط را مشی خویش قرارداده است، ضمن توجه همه جانبه به مقوله خانواده و حفظ آن از گزند آسیبها، نظریه اصیل خانواده اسلامی را بهعنوان نسخهای شفابخش، به جهانِ رو به اضمحلالِ بشریت تجویز نماید. به این منظور میباید در پالایش و پایش نظام خانواده در کشور، به منظور بهره مندی از ثمرات آن و الگوسازی برای بشریت، اهتمام ویژهای مبذول گردد.به نظر میرسد امروزه بیتوجهی به ابعاد مسأله خانواده، این نسخه بیبدیل را دستخوش آسیبهایی نموده است که برخی از آنها عبارتند از:1. کمرنگ شدن اهمیت تشکیل خانواده
2. استحاله کارکردهای خانواده 3. برخوردار نبودن خانواده از استمرار و استکمال کافی (افزایش نرخ رشد طلاق و کاهش نرخ رشد ازدواج) منبع : هفته نامه پرتو سخن |
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
تهدیدهای سایبری
دفتر حسابرسی دولت ایالاتمتحده چندی پیش گزارشی را منتشرکرد که در بخشی از آن اطلاعات یا راهکارهای مفیدی برای استفاده آژانسها و بخشهای دولتی در تأمین هرچه بیشتر امنیت سایبری مطرح شده بود. قسمتی از این گزارش نیز گونههای مختلفی از شیوههای حملههای سایبری را تعریف کرده بود که مایکل کانی (Michael Conney ) از نتورکورلد بخش یاد شده را به همراه توضیحاتی در این سایت منتشرکرد. آنچه در ادامه میآید، تعریف این نهاد مسئول دولتی از برخی کلیدواژههای مربوط به حملههای اینترنتی است.
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
روش شبهه سازی رسانهها برای اذهان عمومی
تکنیک های عملیات روانی در حوزه ی رسانه و خبر، قالب های ارائه ی هدفمند اطلاعات است که با هدف گیری ضمیر ناخودآگاه، ذهن مخاطب را به مسیر دلخواه سردمداران یک رسانه سوق می دهد.
متن حاظر که توسط پژوهشگر حوزه جنگ نرم، احمد قدیری نگاشته شده:

ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
چگونه مخاطب در دام ابهام و ایهام می افتد؟
* ابهام: کاربرد آن بیشتر در جایی است که ناگزیر از درج خبر آن هستیم اما نمی خواهیم حقیقت بر ملا شود، لذا با حذف برخی عناصر خبری سیاست ابهام را در پیش می گیریم. همچنین برای برانگیختن حس کنجکاوی مخاطب و افزایش جذابیت خبر برای وادار کردن مخاطب به مراجعه به متن از این ترفند استفاده می شود.

ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
حفاظت از ذهن در برابر هجمه های رسانه ای
شناخت ترفند ها و تکنیک های عملیات روانی، شناخت هویت منبع، توجه به سابقه ی یک منبع، سندیت شناسی، مطابقت سند با مستند، عدم اکتفاء به تیتر اخبار، رجوع به منابع مقابل، توجه به پیامد های مثبت و منفی اقدامات جایگزین در بررسی تحلیل ها، بررسی موردي، اصل برائت و مسئله ي بار اثبات، زدودن شبهات با يقينيات، مطابقت پاسخ با موضوع، توجه به ملزومات خبر، تفکیک خبر به اقرار و ادعا، توجه به منفعت واقعه.
* شناخت ترفند ها و تکنیک های خبری: مطابق آنچه در شماره های پیشین بیان شد:
عنوان گذاری برای عناصر خبری، واژه های همسنخ، انتخاب عکس، انتخاب تیتر، صوت و صحنه ی گزارش، آهنگ و ضرب آهنگ گزارش، شبه خبر، پیام خبر، همنشینی، مفروض انگاری، سوالات القایی، تعدی، همسو نمایی، تعمیم، تسری، منحصر کردن مفهوم در مصداق، تخصیص و تخریب، تقدیس مفهوم و تخریب مصداق، مطابقت اصول با مثال، اختفاء و گرا، رد مدعا با رد دلیل، اثبات مدعا با اثبات دلیل، رد کل با نقض جزء، دفاع بد برای تخریب، حمله ی بد برای تطهیر، قلب دعوا، عبارات و علامات وصفي، حلقه ي مفقوده، ابهام عددي، ارجاع محال، درخواست محال، واگذاري نتيجه به مخاطب، علت جعلی، سانسور و بايکوت، مفهوم مخالف، جمله ی مجهول، عطش و آب، استفاده از خبر سوخته، کارکرد ثانوي، توهین و تحقیر و تمسخر، بار عاطفی، متضاد نمایی، چینش تصاویر و عبارات، حصر ثنوی، تله گذاری، مصادره، نیات و منویات، پاسخ با پرسش، ابهام، ایهام، مخاطب سازی، برچسب زنی، برند سازی، خود اعترافی، یک گام به عقب دو گام به جلو، فرار به جلو، استتار، تکرار، تواتر، خبر از خبر، حرکت از حاشیه ی تاریک، خبر شویی، تلفیق اعتبار، بیان از زبان ثالث، چالش مثبت، نقل قول، پاسخ از جانب مقابل، لفظ و لحن کلام، تقطیع و برجسته سازی کلام، تحریف برای تکذیب، ظرف آماری، آمار اینترنتی، نظرسنجی با پاسخ های محدود، قیاس مع الفارق، تفارق مع الشَبه، وسط گیری، بی طرف نمایی، کسب اعتماد با تأکید بر مسلمات، اصل و استثناء در روایت، تخریب با تمسک به هزینه ی فرصت، تمرکز بر وجه مثبت یا منفی واقعه، مقصر نمایی، حرکت از پله ی دوم، دروغ بزرگ، دروغ اساسی، دروغ گفته ها و دروغ ناگفته ها.
* شناخت هویت منبع خبر: اینکه رسانه متعلق و یا متمایل به چه فرد، حزب، جناح و تفکری است. در این حالت مقر دفتر مرکزی و تابعیت مدیر یک رسانه اهمیت چندانی ندارد؛ چرا که مسلماً موضع حکومت یک کشور را نمی توان به موضع رسانه ی مستقر و یا اتباع آن تسری داد. چنانچه بر خلاف تصور رایج که روزنامه ی “هاآرتص” را هم سوی حکومت اسرائیل می خوانند، به دلیل قرار داشتن آن در اردوگاه “چپ”، این روزنامه همواره انتقادات تندی را به سیاست های داخلی و خارجی دولتمردان رژیم صهیونیستی داشته است.
* توجه به سابقه ی یک منبع: میزان صداقت و عدالت یک رسانه در مواجهه با وقایع مختلف.

ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
راهبرد «اندیشکده هودسون» در جنگ نرم..
“مؤسسه هودسون” (Hudson Institute) میزبانی یک میزگرد در مورد واکنش دولت آمریکا به اسلامگرایی خشونتآمیز را بر عهده داشت.
این میزگرد بر اساس گزارش جدید “مؤسسه هودسون” برگزار گردید؛ گزارشی که دولت آمریکا را دعوت میکرد تا در “نبرد ایدههای استراتژیک” علیه ایدئولوژی افراطگرایان وارد شود.
این میزگرد شامل افراد زیر بود: مؤلفین گزارش یعنی داگلاس فیث (Douglas Feith) و آبرام شولسکی (Abram Shulsky)، از مؤسسه هودسون و ویلیام گالستون (William Galston) از مؤسسه بروکینگز (Brookings Institution)، و دو مفسر سیاسی یعنی سفیر جیمز گلاسمن (James Glassman) از “مؤسسه جرج دبیلیو بوش” (George W. Bush Institute) و ویل مارشال (Will Marshall) از “مؤسسه سیاستگذاری ترقیخواهانه” (Progressive Policy Institute). فیث و شولسکی در دولت جرج بوش در شاخه برنامهریزی خطمشی وزارت دفاع فعالیت نمودهاند، گلاسمن معاون دیپلماسی عمومی و روابط عمومی وزیر امور خارجه در دولت بوش و گالستون نیز دستیار معاون سابق بیل کلینتون در حوزه خطمشی داخلی بودند.
این كارشناسان سياست خارجي آمریکا اعلام كردند: ايالات متحده آمريكا در “استراتژي خود” براي مقابله با تهديد تروريسم از جانب اسلامگرايان افراطي با چالش مواجه شده است و بايد واحدي را تاسيس كند كه به طور اخص بر “جنگ عقايد” در سطح جهان تمركز نمايد.
بنابر گزارش كارشناسان واحد تحقيق و پشتيباني كه در محل موسسه هودسون گرد هم آمدند، دفتر جديد كه مدل قرن بيستويكم آژانس اطلاعات سابق آمريكاست كه بر فعاليتهاي ضدكمونيستي تمركز داشت، از طريق نهادهاي قانوني و فرمان اجرايي رئيسجمهور تاسيس ميگردد و شوراي امنيت ملي و يك سازمان خصوصي غيرانتفاعي مديريت آن را برعهده ميگيرد.
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
وظایف کاربران ارزشی در شبکه های اجتماعی

هر روز شاهد رشد شبکه های اجتماعی در فضای مجازی هستیم این سرعت به حدی بالاست که در طی یکسال ممکن است اعداد و رقم ها متحول شوند
برای مثال در سال ۲۰۱۱ تعداد کاربران میکروبلاگ های چین ۵۸ میلیون نفر بوده اند که در سال ۲۰۱۲ به ۳۰۹ میلیون نفر رسیده اند!
در ایران نیز هر روز شاهدِ افزایشِ کاربران در این شبکه ها هستیم … اما چیزی که برایِ ما مهم است حضورِ نیروهایِ ارزشی در این فضاست. در این میان نکاتِ مثبت و منفیِ زیادی وجود دارد که سعی می کنیم با هم آنها را مرور کنیم.
کاربرانِ ارزشی زیادی دوست دارند در این بستر ِ ارتباطی فعال باشند و به نوعی موثر واقع شوند اما بدلیل اینکه از تخصص و تاثیر خود آگاه نیستند، صرفا به عنوان یک کاربر معمولی باقی می مانند.
در این میان حمایت از کاربران ارزشی که در محیط شبکه های اجتماعی فعال هستند هم میتواند تاثیر بسزایی در قوت گرفتن ِ حرکتِ رو به پیشرفتِ این کاربران داشته باشد.
با این مقدمه؛ قصد داریم در سلسله مطالبی بصورتِ خلاصه وار مطالبی را حولِ محور شبکه های اجتماعی و وظایف ، آسیب ها و فرصت های آنها بیان کنیم.
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
تروریسم سایبری و نحوه برخورد با آن؟
دامنه وسیع اینترنت و شبکههای تعریف شده در سطح جغرافیای زمین به بروز و ابداع روشهایی خرابکارانه در دل این شبکهها منجر شده است به گونهای که اگر هر روز از مرز جهان واقع و مجازی کاسته شود، این اعمال رنگ و بوی جدیتری میگیرند و میزان وقوع آنها بر بستر این شبکهها فزونی مییابد.
پیامهای محتوایی که همزمان با بلوغ شبکههایی همچون وب دامنهای وسیع یافتند یکی از پرچالشترین زمینهها برای تجاوز و سوءاستفاده از شاهراههای مجازی است به گونهای که روزانه سازمانها و جریانهای فکری خاصی با استفاده از مضامین، کدها و لینکهای مخرب از بانک اطلاعاتی آدرسهای پست الکترونیکی خود استفاده کرده و با استفاده از این ابزار کارا اهداف خود را پیگیری میکنند.
ارسال گروهی و انبوه نامههای الکترونیکی این روزها به یکی از روشهای تبلیغ تجاری تبدیل شده و البته به همان میزان که برای کسب سود مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند، گروههای بسیاری نیز اهداف شومی را در سر پرورانیده و برای دسترسی و نفوذ غیر مجاز به سیستمهای هدف قطعه کدهایی را در بین مضامین تعبیه میکنند و یا لینکهای مخربی را پیوست میکنند و به واسطه عنوانی جذاب کاربران را به سمت و سوی آن سوق میدهند که در نتیجه بارگزاری ویروس و تروجانها را شاهد خواهند بود که بسته به سطح فعالیت آنها توان به اشتراک گذاری منابع از سیستم قربانی و حذف تمامی پروندهها تا جاسوسی اطلاعات به لحظه را شامل میشود.
حملات و تروریسم سایبری که در جهان مجازی همچون اقداماتی آشوبطلبانه در دنیای واقع هستند گاهی به واسطه اهداف سیاسی خاص و برای ضربه زدن به هدفی مشخص که درخط مقابل آن جریان فکری قرار دارد، پا را از مرزهای اینترنتی نیز فراتر میگذارد و تنها صرف دسترسی به بانک اطلاعاتی برایش مهم نیست و درصدد تجزیه و تحلیل دادهها و ایجاد الگوریتمهای موازی با روند سیستمهای هدف به منظور اختلالات در جهان برمیاید که در اینصورت از آن به جنگ سایبری یاد خواهد شد.
تروریسم سایبری که حاصل تلاقی و همگرایی دو واژه ترور و سایبر شکل گرفته است در عنوان عبارت اولی خود ترس و واهمه را گوشزد میکند و سایبر هم که همان فضای مجازی است و بر این اساس میتوان گفت ایجاد هر نوع ترس و واهمهای از طریق فضای مجازی را تروریسم سایبری میگویند.
البته اگرچه سلاحهای گرم و مهمات شیمیایی از جمله ابزارهای تروریسم در جهان واقع به شمار میروند، رایانهها نیز ابزاری برای تروریسم سایبر خواهند بود که در پی دسترسی و حمله به اهداف مشخصی از رایانهها و سیستمهای اطلاعاتی هستند.
شاید برای درک واضحتر، بهتر باشد که تروریسم سایبری را اقداماتی همچون انتشار ویروسی با عنوان اول آوریل دانست و یا جنگ سایبری را همچون استاکسنت که حدود دو سال گذشته به سیستمهای صنعتی کشور ما حملهور شدند از آن جملهاند. استاکسنت که به گزارش برخی پایگاههای تحلیل و ردیابی ویروس نشأت گرفته از آدرس کشورهای آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است به وضوح مشخص کرد که درصدد جاسوسی اطلاعات و ضربهزدن به برخی تأسیسات صنعتی و شاید در ردهای بالاتر تأسیسات هستهیی بوده است که هرچند با تأخیر اما خوشبختانه سرانجام جلوی اقدامات آن به واسطه تیم عملیاتی که اعضای آن متشکل از برخی وزرا و مدیران مسئول سازمانها و ارگانها بودند، گرفته و کمیتهای برای پاکسازی سیستمهای این بخش از آثار استاکسنت در نظر گرفته شد.
به گفته کارشناسان مهمترین اقداماتی که در رویارویی با تروریسمها و جنگهای سایبری میتوان انجام داد اول از همه فرهنگسازی و آموزشهای عمومی در ارتباط با نحوه تعامل کاربران با سیستمهای رایانهیی است و در گام بعدی ایجاد دژهایی مستحکم است که در برابر این گونه حملات از قبل تدارک دیده شده باشند که بتوانند عملیات دفاع و پاتک را انجام دهند.
شعارهایی مانند دولت الکترونیکی باید بیش از پیش در انتظار استاکسنت و دوکوهایی باشد که سر زده وارد مرزهای مجازی کشور ما شدند و وحشت و واهمهای را برای برخی مسوولان و دستاندرکاران بخشهای مختلف به وجود آوردند اما این به معنای پاک کردن صورت مساله و انزوای کامل از شبکههای جهانی و پرمخاطرهای همچون اینترنت نیست.
بلکه کسی در این عرصه موفقتر است که با در نظر گرفتن تمامی چالشها پا در میدان نهد و با موقعیتسازی برای خود بهترین دستاوردها را از آن خود کند و اجازه چپ نگاه کردن را به هیچکس در میدان رقابت ندهد و این در یک کلام یعنی جامعه آرمانی و الکترونیکی؛ خوشبختانه طی سالهای گذشته اقدامات بسیار مهم و قابل توجهی در عرصه و فضای سایبری کشور از سوی سازمانها و ارگانهای متولی انجام شده است.
منبع : ایسنا
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
شیاطین آخرالزمان در رسانه زمینهساز
شاید شما نیز شاهد برنامههای گوناگونی در رسانه ملی بودهاید با محوریت بررسی تولیدات هنری و رسانهای غربی که در آنها به واکاوی محتوای آخرالزمانیشان پرداخته شده است و کارشناسان مدعو این گونه برنامهها درباره محتوای سازماندهیشده این آثار در راستای عقاید “اوانجلیستی” یا “صهیونیسم مسیحی” داد سخن راندهاند و صدالبته بیراه نیز نمیگویند.
برنامههایی که هدف نهاییشان این است که به بیننده خود بفهمانند اربابان رسانهای غرب در پرتو این آثار، تنها سرگرمی را مد نظر ندارند و در پی انتقال مفاهیم دینی یا فرقهای خود هستند. هدفی که در نهایت با توجه به آن، بیننده باید با دقت و البته نگاهی انتقادی با آثار غربی به ویژه آثار هالیوودی روبهرو شود. عمده محتوای نشانهگرفتهشده از سوی این کارشناسان هم نگاه آخرالزمانی این آثار است.
تا اینجای کار بر من و شمای بیننده اثبات خواهد شد که در رسانههای غربی هستند محتوانگارانی که به نویسندگان آثار منتقل میکنند تا برای نمونه باید در ده سال آینده فلان ارزش آپوکالیپتیک یا اومانیستی یا پروتستانی ترویج شوند. ولی باید این پرسش را از اربابان رسانهای خودمان نیز پرسید اگر ساعت شنی برعکس شود، روال به مانند پیش طی میشود. به بیان دیگر آیا کارشناسان رسانهای غربی اگر تولیدات رسانهای ده سال اخیر ما را (برای نمونه دهه هشتاد) بررسی کنند، میتوانند به بینندگان خاورمیانهای خود هشدار دهند که رسانه ملی جمهوری اسلامی یا سینمای ایران به دنبال ترویج فلان باور آپوکالیپتیک شیعی است یا در پی صدور فلان نگاه ایدئولوژیک و انقلابی خود است.

ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
توسعه سایبر و چند ابهام کوچک
از ابتدای تاریخ تا امروز، توسعه از آرزوهای انسان و جوامع انسانی بوده است. سالها بعد بشر با اختراع وسایل مختلف، زندگی خود و همنوعانش را سادهتر و مطلوبتر کرد.
با پیدایش استعمار نوین و تلفیق آن با تکنولوژی، توسعه به عنوان مهمترین ابزار در نظر گرفته شد. نظریه پردازیهای مختلف غرب در دو دهه اخیر، با بهکارگیری مدل توسعهای واحد در دنیا، توسعه را مفهومی عام در نظر میگیرند و میگویند در دنیا همه کشورهای توسعه یافته به یک صورت هستند.
اینکه غرب اصرار بسیار زیادی بر توسعه مفهومی با عنوان سایبر دارد، نشان میدهد که تصمیم غرب و بهخصوص ایالات متحده امریکا از ایجاد و در دست گرفتن کنترل فضای سایبر و به موازات آن، شبکههای اجتماعی و فناوریهای بعدی، یکسان کردن توسعه در عمل و حذف خرده فرهنگها و آغاز سلطه «فرهنگ واحد» و سبک زندگی بر دنیاست.
ادامه مطلب ...
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
“ایران زنده” ، سازمانی برای نابودی فرهنگ اسلامی – ایرانی
“ایران زنده”،یکی از فعال ترین سازمان ها در ترویج و تشویق به ایجاد کلیساهای غیر قانونی خانگی در ایران می باشد به نحوی که از طریق برنامه های تلویزیونی خود ، مراحل تشکیل کلیسای خانگی را به صورت مجازی به مخاطبین خود آموزش می دهد .
سازمان هایی که با عنوان خدمات اجتماعی مسیحیان و با مدیریت عناصر جریان پروتستانیسم تشکیل می شوند، یکی از ابزارهای حائز اهمیت در فرآیند استحاله فرهنگی جامعه هدف می باشد.
یکی از این سازمان ها ، سازمان تبشیری ایران زنده می باشد که در سال ۲۰۰۱ توسط هرمز شریعت راه اندازی گردیده است و نخستین برنامه تلویزیونی ماهواره ای آن نیز پس از واقعه ساختگی ۱۱ سپتامبر و در اوج تحریک احساسات ضد اسلامی غرب ، به روی آنتن رفت که این هم زمانی ، بیش از پیش از اهداف شیطانی تدوین شده برای این سازمان از سوی سرویس های جاسوسی غرب ، پرده برداری کرد .
بنا به اعلام گردانندگان این سازمان ، شبکه ماهوارهای ، به عنوان یک سلاح سری و مخفی در جنگ مقابل اعتقادات و روح مسلمانان عمل می کندو در همین راستا و جهت پوشش هر چه بیشتر مخاطبین و پس از به وجود آمدن اختلاف عمیق مالی، الهیاتی، سیاسی و … بین هرمز شریعت با دیگر سران تبشیر ، شبکه ماهواره ای ۲۴ ساعته سون با حمایت های مالی غرب و رژیم صهیونیستی ، در سال ۲۰۱۲ توسط وی راه اندازی گردید .
هدف اصلی تشکیل سازمان فوق ، تغییر نسل مسلمان ایرانی به مسیحیت اعلام شده و در این راه تاکنون از هیچ کوششی دریغ نکرده است ؛ پخش برنامه های مختلف تبشیری از شبکه های ماهواره ای و توزیع ده ها هزار جلد انجیل و کتاب های تبشیری در ایران ، تنها گوشه ای از این تلاش نامبارک می باشد .
این سازمان،یکی از فعال ترین سازمان ها در ترویج و تشویق به ایجاد کلیساهای غیر قانونی خانگی در ایران می باشد به نحوی که از طریق برنامه های تلویزیونی خود ، مراحل تشکیل کلیسای خانگی را به صورت مجازی به مخاطبین خود آموزش می دهد .
همچنین این سازمان از ظرفیت فضای مجازی اینترنت ، نیز برای پیشبرد اهداف شوم خود نهایت بهره را برده و ضمن ترویج و تبشیر مسیحیت صهیونیستی در سایت های اینترنتی و صفحات شبکه های اجتماعی،در توصیف یکی از بخش های سازمان در سایت اینترنتی خود ، ضمن توهین آشکار به ملت ایران و با نگرشی قیم مآبانه ، آنها را نیازمند توجه ، مراقبت و راهنمایی می داند .
گفتنی است، رویکرد اصلی این سازمان در راستای نیل به اهداف از پیش تعیین شده ، بیشتر به صورت نرم و از طریق ظرفیت های رسانه ای صورت می گیرد و اولین طعمه های مد نظر جهت قربانی شدن ، کودکان و زنان و خانواده های ایرانی می باشد
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
مهندسی چهره دین در رسانههای ضد ایرانی
در برخی رسانه های ضد ایرانی القای “بیهویتی دینی”در میان جوانان و بالاخص دختران ایرانی به طور جد در دستور کار قرار گرفته است.
از جمله برنامههای ثابت رسانهها و شبکههای ضد ایرانی، مهندسی سبک زندگی و نمایش موقعیتهای خاص از رفتارهای نابهنجار و تعمیم آن به زندگی همه ایرانیان است.
در این راستا مطالب و تصاویری که بصورت کاملاً گزینشی و بعضاً سفارشی! جهت انتشار در این رسانهها دیده میشود و تنها چهرهای آلوده به هتک حرمت نوامیس، اختلاطهای ناهنجار، نشستهای شبانه بدون تقیدات مذهبی، همجنسبازی، القای وجود روابط ضربدری و… به نمایش میگذارند.
فصل مشترک چنین خبرسازیهایی برای نمایش زندگی ایرانیان، زندگی “بدون دین” و قیاس با رویههایی است که در کشورهای غربی همچون انگلیس و آلمان میان خانوادهها و جوانان صورت میپذیرد.
با این وجود در برخی رسانه های ضد ایرانی القای “بیهویتی دینی”در میان جوانان و بالاخص دختران ایرانی به طور جد در دستور کار قرار گرفته است.
برای نمونه سایت دویچهوله وابسته به کشور آلمان که بیشتر رویکرد خود را معطوف به مسائل اخلاقی و جنسی میکند طی انتشار عکسهای کاملاً جهتدار و یکسان از مهمانیهای مختلط در ویلاهای شمال ایران ـ که کیفیت چنین مراسماتی واضح و مشخص است ـ در صدد القای این امر است که زیر پوست و ظاهر مذهبی کل جامعه ایران یک لایه آزاد و بهاصطلاح مدرن وجود دارد که هیچ اهمیتی به هنجارهای مقبول و دینی فضای حاکم نمیدهد.
اما جالب آنجاست که هیچگاه این پرسش مطرح نمیشود که چگونه با بولد کردن چند عکس معدود از جمعهای خاص درباره کل جامعه ایران نتیجهگیری کرده است.
در همین راستا “رادیو زمانه” وابسته به هلند نیز با ترتیب دادن مصاحبههای ساختگی از مردم در صدد القای همان مضامین است. نگاهی به برخی از این گفتگوهای برساخته خالی از لطف نیست:
یک فروشنده توتون و تنباکو: «برای مردم دینی باقی نمانده. آنقدری که هست، هرکسی وجدان خودش است که نمیگذارد دست به بعضی کارها بزند.»
کارمند یک شرکت فروش قطعات کامپیوتری میگوید که برای دل خودش نماز میخواند. یک دانشآموز دبیرستانی از دایی خود میگوید که با آنکه نماز میخواند، پنجشنبهها مشروب میخورد. در کمال شگفتی افرادی وجود دارند که برای شروع انجام مذهبی، “رفتن به حج” یا “ازدواج کردن” را تعیین کرده و معتقدند: «باید تا زمانی که فرصت هست، جوانی کرد.»
و بالأخره نشاط عبادی زائدالوصف مردم کشورمان در ماههای مبارک رجب، شعبان و رمضان، اعتکافهای پرشور جوانان و… میتواند بهترین پاسخ به چنین گزافهگوییهایی باشد.
[ پنجشنبه 04 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]