علائم رفتاری در افراد معتاد به نیکوتین

مهم ترين ترکيب موثر سيگار، نيکوتين است که عامل اصلي اعتياد جسماني به دخانيات است. نيکوتين سبب ترشح فوري آدرنالين ميشود. آثار آدرنالين شامل: افزايش ضربان قلب، افزايش فشار خون، تنفس سريع و عميق، افزايش قند خون و کاهش اشتهاست. نيکوتين در واقع يک محرک سيستم عصبي مرکزي است.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
چگونه با کسی که اعتیاد خود را ترک کرده برخورد کنیم؟

خانواده ها باید تلاش کنند تا فرد، علائم محرومیت اش را راحت تر تحمل و درنهایت ترک کند ،شادی زیاد، ناراحتی بیش از اندازه، فشارهای خانوادگی یا کاری زیاد برای جبران خسارت گذشته در دوران پس از ترک می تواند برای فرد معتادی که حالا ترک کرده است، خطرناک باشد.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
عوارض مخرب سیگار بر روی زیبایی

پوست
در افراد سیگاری چروک های پوست بیشتر و در سنین کمتری نسبت به افراد غیر سیگاری ظاهر می شود. سیگار باعث کاهش کلاژن پوست می شود (کلاژن مسئول کشسانی پوست است) و پوست را شل می کند. خطوط پوستی از لبهای فوقانی و تحتانی انتشار مییابد. خطوط کم عمق روی چانه و فک تحتانی و صورت ظاهر میگردد و سبب لاغری و زرد رنگ شدن پوست میشود.
افراد سیگاری، 8 تا 20 سال پیرتر از سن واقعی خود به نظر می رسند. 10 دقیقه کشیدن سیگار باعث کاهش اکسیژن رسانی پوست به مدت یک ساعت می شود. اغلب سیگاری ها یک رنگ خاکستری روشن در پوست صورتشان دارند که بعد از ترک سیگار از بین می رود. نیکوتین موجود در سیگار، عروق خونی را تنگ و جریان خون را کم می کند. سیگار کشیدن باعث تأخیر در ترمیم زخم پوستی می شود.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
عوارض چند پک سیگار روی سلامتی و زیبایی

تحقیقات سازمان جهانی بهداشت، بیانگر آن است که در هر 8 ثانیه، یک نفر به دلیل استعمال دخانیات، جان خود را از دست میدهد! اگر افراد در سنین نوجوانی شروع به کشیدن سیگار نمایند (بیش از 70 درصد موارد سیگاری شدن در این مرحله اتفاق میافتد) و مدت 20 سال یا بیشتر به این عمل ادامه بدهند، بین 20 تا 25 سال زودتر از کسانی که بههیچوجه در زندگی خود سیگار نکشیدهاند، خواهند مرد.
سرطان ریه یا بیماریهای قلبی، تنها پیامدهای استعمال دخانیات نیست، بلکه مجموعهای از مسائل و مشکلات حاد بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که میتواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز نماید. در ادامه به نمونههایی از موارد مذکور اشاره میشود:
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
افیون، ماده مخدره جدید و خطرناک تر از هروئین

کارشناسان امریکایی از کشف ماده مخدر جدیدی خبر دادند که 15 بار خطرناکتر از هروئین است.افیون جدید با هروئین مخلوط می گردد و در خیابانها به فروش می رسد.
به مصرف کنندگان هشدار دادند مراقب باشند چه ماده ای را مصرف می نمایند.دانشمندان تصور می نمودند استیل فنتانیل همان هروئین است اما ازمایشات چیز دیگری را نشان می داد.فنتانیل توسط افراد با هروئین قاطی می شود و مخدر جدیدی را شکل می دهد.
جان استوگنر از دانشگاه کارولینای شمالی می گوید چیزی که بیش از همه موجب وحشت می گردد این است که حتی مصرف کنندگان متوجه این موضوع نمی شوند که چه ماده ای را مصرف می نمایند.شاید در وهله اول بیمار نشانه مصرف بیش از حد هروئین را گزارش دهد اما تشخیص پزشکان چیزی غیر از ان است.مصرف این ماده جدید ممکن است عواقب خطرناکی به همراه داشته باشد به خاطر اینکه 15 بار قوی تر از هروئین است.مصرف فنتانیل در امریکا غیر قانونی است
دکتر استونگر می افزاید بهتر است مصرف کنندگاه به هر فردی اعتماد ننمایند
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
تأثیر مصرف الکل و مواد مخدر در توانایی جنسی مردان

محققان در اسپانیا و کلمبیا در یک مطالعه مشترک اعلام نمودند که سوء مصرف مواد، حتی سال ها پس از ترک آن، عملکرد جنسی مردان را دچار اختلال می کند. این مطالعه، نتایج تحقیقات گذشته را که نشان می دادند 3 هفته پس از ترک، عملکرد جنسی مردان بازیابی می شود، نقض می کند. تحقیق اخیر در ابتدای سال 2013 درنشریه رسمی انجمن بین المللی سلامت جنسی به چاپ رسیده است.
برای انجام این مطالعه، عملکرد جنسی 605 مرد مورد بررسی قرار گرفت. 550 نفر از افراد این گروه به الکل، کوکائین، کوکائین و الکل، هروئین، ماری جوانا، کوکائین و هروئین اعتیاد داشتد. 365 نفر باقی مانده به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند.
پژوهشگران 4 شاخص عملکرد جنسی را در این افراد ارزیابی نمودند: میل جنسی، رضایت جنسی، تحریک جنسی و ارگاسم (ارضای جنسی). نتایج بیانگر اختلال متوسط تا شدید در عملکرد جنسی مردان معتاد بود.
در ادامه اثرات مواد مخدر مختلف بر عملکرد جنسی، به صورت جداگانه مورد مطالعه قرار گرفت. اعتیاد به کوکائین و هروئین یا کوکائین به تنهایی، لذت جنسی را به صورت منفی تحت تاثیر قرار می دهد، اما بر میل جنسی اثر کمی دارد. در واقع مصرف کنندگان کوکائین در زمان اوج مصرف این ماده، میل جنسی بسیار بالایی دارند. الکل بیشتر از همه در تحریک جنسی و قدرت نعوظ اختلال ایجاد می کند و ارگاسم یا ارضای جنسی در اثر مصرف هروئین، کوکائین، الکل، کوکائین و هروئین با مشکل مواجه می گردد.
این تحقیق برای نخستین بار است که به اثرات منفی و دایمی ناشی از سوء مصرف مواد، حتی مدت ها پس از ترک، بر عملکرد جنسی مردان می پردازد.
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
علائم و زیان های مصرف حشیش

شایع ترین ماده غیرقانونی در سراسر جهان از گیاهی به نام شاهدانه هندی که شبیه به گزنه است به دست می آید. بخش های مختلف این گیاه حاوی مواد فعال بوده و بسته به محلی که مورد استفاده قرار می گیرد قدرت های مختلفی دارد.حشیش صمغ چسبنده یی است که از این گیاه حاصل می شود، آن را به صورت قالبی در می آورند و به رنگ سبز خاکستری یا قهوه یی مایل به سبز دیده می شود. حشیش معمولاً به صورت خشت پخته و در تکه های جامد مکعبی شکل فروخته می شود. در نوع ناخالص حشیش، فضولات حیوانی نیز با آن مخلوط می شود که مصرف آن منجر به مسمومیت خطرناکی می شود.
● روغن حشیش
روغن حشیش قوی ترین فرم این ماده است. این روغن غلیظ، سبز تیره یا قهوه یی مایل به قرمز است که از تصفیه حشیش با یک ماده حلال ارگانیک به دست می آید. معمولاً این روغن را به توتون داخل سیگار مالیده و به روش دود کردن مورد مصرف قرار می دهند.
● مصارف پزشکی حشیش
حشیش به عنوان مسکن و ماده رفع بی خوابی مصرف پزشکی دارد. همچنین از THC و دیگر مشتقات آن برای درمان برخی از بیماری ها از جمله آسم و صرع استفاده می شود ولی در حال حاضر تنها استفاده حشیش برای درمان تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی بیماران سرطانی است.
● علائم مصرف حشیش
الف) اثرات کوتاه مدت:
اثرات حشیش بسته به مقدار و روش مصرف متفاوت است و به وضعیت جسمانی، سلامت فرد، وزن، خلق وخو، درجه تحمل و غیره بستگی دارد. اثرات حشیش چند دقیقه پس از مصرف ظاهر شده و ۲ تا ۴ ساعت باقی می ماند.
البته این در صورتی است که روش مصرف فرد تدخین باشد. در روش خوردن، از آنجایی که عمل هضم به کندی صورت می گیرد، اثرات حشیش به تدریج و طولانی تر ظاهر می شوند. در ادراکات بینایی و شنوایی او تحریف به وجود می آید.
اشیای مجاور را بزرگ تر یا کوچک تر می بیند، در خود احساس قدرت عجیب یافته و دست به اعمال وحشیانه و خشونت بار می زند. اعتماد به نفس کاذب پیدا کرده و اشتهای عجیبی در خوردن به خصوص در زمینه غذاهای شیرین پیدا می کند که اصطلاحاً به آن اشتهای گاوی می گویند و سرانجام فرد به خواب عمیقی فرو می رود.
ب) اثرات بلندمدت:
تحقیقات نشان می دهد که اثرات سوءمصرف حشیش در میان جوانان و بزرگسالان حتمی است. از دست دادن انگیزه و علائق، آسیب حافظه و تمرکز، عدم قابلیت در رانندگی، کاهش قوای ایمنی بدن در برابر عفونت ها و بیماری ها، گیجی، سردرگمی، فقدان انرژی و غیره در اثر استفاده مرتب و مزمن حشیش روی می دهند.
● عوارض مصرف
از آثار جسمانی مصرف حشیش خصوصاً در میان مصرف کنندگان مزمن آن می توان افزایش فشار خون، قرمز شدن چشم، اختلال در حافظه، تغییر در درک رنگ و صدا، بیماری های تنفسی مزمن، سرطان ریه، از بین رفتن سلول های مغزی، نازایی در زنان و عقیمی در مردان را نام برد. آثار روانی آن نیز عبارتند از شنیدن صداهای غیرواقعی، صحبت های نامربوط، خنده های بی دلیل، کم شدن علاقه و بی انگیزه بودن برای زندگی (سندرم بی انگیزشی)، شغل و خانواده، توهم اغلب همراه با حالت پارانویایی خصوصاً در زمان مصرف زیاد حشیش، اضطراب و افسردگی که در عرض چند دقیقه شروع شده و بسته به میزان مصرف چند ساعت طول می کشد، تندمزاجی، پرحرفی، بی قراری، احساس طردشدگی، ترس و وحشت.
● وابستگی و ترک
در اثر مصرف مداوم حشیش وابستگی روانی و تحمل نسبت به آن ایجاد می شود. نشانه های ترک آن شامل اضطراب، عصبانیت، از دست دادن اشتها، بی خوابی و بدخوابی است.
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
از ماده مخدره حشیش چقدر اطلاعات دارید؟

باید بدانید که اثرات حشیش با توجه به میزان و نوع مصرف (کشیدن یا خوردن) متفاوت است.
حشیش مادهایست که از ترشحات چسبنده گل، برگ و ساقه گیاه شاهدانه مؤنث به صورت صمغ به دست میآید، رنگ آن سبز تیره و گاهی قهوهای مایل به سبز و تقریباً شبیه حنا است. شاهدانه در حالت گیاهی، ماریجوانا و در حالت صمغی، حشیش یا گراس نامیده میشود. در اصل حشیش شکل خالصتری از ماریجوانا است.
روغنی که از صمغ شاهدانه تهیه میشود، خالصترین حالت ماده توهمزای مصرفی است که از شاهدانه به دست میآید. تأثیر حشیش، ناشی از مادهایست به نام T.H.C (تترا هیدرو کانا بینول) که یک ماده توهمزای طبیعی به شمار میرود.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
اگر قلیان می کشید، بخوانید

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه قلیان سبب انتقال هپاتیت B و C میشود، گفت: تمامی باکتریهای داخل دهان در زمان استفاده از قلیان، وارد آب قلیان میشود و آب یا شلنگ قلیان را آلوده میکنند.
نوذر نخعی، گفت: متاسفانه بسیاری از مردم تصور میکنند اگر قسمت دهنی قلیان را عوض کنند از نظر میکروبی مشکلی ندارد اما براساس تحقیقات، آب یا شلنگ قلیان نیز سبب منتقل شدن بیماریهایی چون سل و هپاتیت B و C میشود.
او گفت: تمامی باکتریهای داخل دهان در زمان استفاده از قلیان، وارد آب قلیان میشود و آب یا شلنگ قلیان را آلوده میکنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گفت: تنباکو جزو مواد مخدر تلقی میشود و موادمخدر، موادی هستند که در انسان وابستگی ایجاد میکنند اما مزاجها متفاوت بوده و ممکن است یک فرد زودتر یا یک فرد دیرتر به قلیان اعتیاد و وابستگی پیدا کند.
او گفت: باور غلط در مردم این است چون دود تنباکو از آب عبور میکند، هیچ خطری ندارد، اما با توجه به تحقیقات بین المللی که در این زمینه انجام شده، بسیاری از فلزات سنگین مانند آرسنیک و جیوه غلظتشان در دودی که از قلیان منتشر میشود، بیشتر از سیگار است.
نخعی با تاکید بر اینکه ضررهایی که قلیان به بدن وارد میکند بسیار قابل توجه است، گفت: برخی از سرطانها همانند ریه، حنجره و سرطانهای حفره دهان، مثانه، روده بزرگ، 10 تا 15 برابر در جمعیتی که قلیان مصرف می کنند، بیشتر است.
او گفت: بروز مشکلات ریوی از جمله انسداد مزمن ریوی و آسم از دیگر مضرات مصرف قلیان است و علاوه بر آن وابستگی جسمی برای افراد ایجاد میکند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه قلیان سبب افزایش سکتههای قلبی میشود، گفت: استفاده از قلیان برای مادران باردار و نیز زنان بارداری که در معرض دود قلیان قرار دارند، بسیار مضر است.
او با اشاره به ضررهای اجتماعی مصرف قلیان، گفت: به قلیان نباید ساده نگاه کرد بلکه این وسیله بستر را برای رو آوردن به سایر خطاها و فسادها باز میکند.
نخعی گفت: قلیان راه برگزاری محفلها و دور هم نشستنها را برای اشخاص باز و همین مساله، زمینه را برای سایر خطاها و فسادها فراهم میکند.
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
عوارض مخرب کوکائین برای بدن

کوکائین از گیاهی به نام کوکا به دست می آید. این گیاه در کشورهای امریکای لاتین کشت می شود. کوکا آلکالوئید اصلی برگ کوکا است که از برگ های بوته ای به نام (Ergthroxglom Coca) به دست می آید که مرکز اصلی رویش آن امریکای جنوبی است. کوکائین به عنوان ماده موثر در سال های ۱۸۶۰- ۱۸۵۹ م. از برگ کوکا مجزا و استحصال شد.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
راه و روش های ترک کردن قلیان

در صورتی که شما قلیانی قهاری نیستید و در روز فقط چند بار قلیان می کشید، مطمئن باشید که ترک قلیان راحت و بدون دردسری خواهید داشت. برای ترک قلیان تنها نیاز به تحولی روحی و روانی دارید تا خود را وادار به شروع ترک کنید.
می توانید پس از ترک قلیان، مزه غذاها را بهتر درک کنید، زندگی را شفاف ببینید و از وقت و پول خود بهتر استفاده کنید. با ترک قلیان، قلیانی نشدن فرزندانتان را تا حد زیادی تضمین می کنید و بالاخره اینکه زود نمی میرید و کودکان و همسرتان به جای از دست دادن شما، فردی مصمم، با اعتماد به نفس بالا و شجاع را به عنوان یار و پشتوانه خود، خواهند داشت.
با ترک قلیان بوی بد دهان، سرفه، تنگی نفس، سردرد، دندان های زرد و کثیف، پوست تیره و چروکیده با شما خداحافظی می کنند.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
آیا می دانید ماشروم چیست؟

به تازگی ماده مخدره ای به نام ماشروم در میان نسل جوان در حال مصرف می باشد که به نظر می رسد از میزان آسیب هایی که به دستگاه عصبی و سلول های خاکستری مغز می رساند
ممکن است تابه حال در مورد اژدها داستانهای زیادی شنیده باشید اما مطمئناً هیچکدام از این موجودات افسانهای در جاده چالوس رویت نشده اند.
ولی فرشاد شخصیت اصلی این گزارش کسی است که در چالوس با اژدها ملاقات کرده، به دهن او رفته و در آنجا از یکی از دختران زیباروی حاضر در شکم اژدها خواستگاری کرده است.
دور سرش هنوز باندپیچی بود و پایش در گچ، وقتی علت را جویا شدم طوری گفت «قصه اش درازه» که یاد دیالوگ معروف فیلم کیمیایی افتادم.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
آمفتامین چه نوع قرصی است؟

زمانی که دانشمندان داروساز شرکت «مرک» در آلمان در سال ۱۹۱۲ مشتق شیمیایی جدیدی از آمفتامین، ۳ و ۴ متیلن دی اکسی آمفتامین یا MDMA را سنتز و آن را به عنوان یک ماده واسط شیمیایی چندکاره برای سنتز دارو های دیگر ثبت کردند، به فکر هیچ کس نمی رسید این ماده در آخر قرن بیستم با نام اکستازی (ecstasy) – کلمه ای که برای سرمستی عارفان و خلسه شاعران به کار می رفت _ برای توان یافتن برای ساعت ها رقصیدن در کلوپ های شبانه با درهم آمیزی موسیقی، نمایش نور و سایر جلوه های ویژه به کار رود.
آمفتامین و مشتقات آن در انتهای قرن نوزدهم و بیستم سنتز شدند و هدف از ساختن آنها استفاده های درمانی بود. آمفتامین در دهه ۱۹۳۰ به عنوان ضد اشتها و کاهش دهنده وزن وارد بازار دارویی شد. اما به زودی به خاطر خطر وابستگی و سایر عوارض از بازار خارج شد.
مشتق دیگر آمفتامین «متیلن دیوکسی آمفتامین» (MDA) در سال ۱۹۵۶ به عنوان ضدسرفه در سال ۱۹۶۰به عنوان مهار کننده سرفه و در سال ۱۹۶۱ به عنوان مهار کننده اشتها ثبت شده ولی هیچ گاه وارد بازار نشد.
اما MDMA، یا همان اکستازی سال های بعد، گرچه به عنوان داروی ضداشتها در نظر گرفته شده بود، اما هیچ گاه مورد بررسی دارویی و ثبت قرار نگرفت و تازه ۴دهه بعد از سنتز آن در دهه ۱۹۵۰ بود که ارتش آمریکا به مطالعه آن به عنوان یک جنگ افزار شیمیایی برای ناتوان کردن موقت نیرو های دشمن پرداخت.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
بهترین شیوه های ترک سیگار

وابستگی به نیکوتین از شایعترین، کشندهترین و پرهزینهترین انواع وابستگی به مواد به حساب می آید که گاهی اوقات، از سوی افراد نادیده گرفته میشود. به طور کلی وقتی صحبت از وابستگی به مصرف مادهای میشود، در واقع به اختلالی اشاره میشود که عوامل متعددی از جمله ژنتیک و وراثت، عوامل محیطی، اجتماعی و مسائل روانی در آن دخیل است که کاهش و کنترل تاثیرپذیری از این عوامل، بسیار سخت و گاهی غیرممکن میشود. به همین علت، وقتی صحبت از ترک سیگار میشود بسیاری از افراد به آن به عنوان یک مقوله دستنیافتنی و شاید غیرعملی در درازمدت، نگاه میکنند و بر این باورند که ترک دائم سیگار در اکثر موارد، ممکن نیست. اما متخصصان و روانپزشکانی که در حوزه ترک سیگار فعالیت میکنند بر این باورند که گرچه رفع همیشگی وابستگی به سیگار مشکل است، اما غیرممکن نیست.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
آیا استفاده تفریحی از مواد موجب اعتیاد در فرد می شود؟

یکی از مواد اعتیادآوری که این روزها دربارهاش صحبت میشود، شیشه است. شیشه یک ماده محرک و از خانواده آمفتامینها محسوب می شود که متاسفانه مصرف آن بین برخی جوانان مشاهده میشود.
ناآگاهی از پدیده اعتیاد و ماهیت دقیق این بیماری باعث باورهای اشتباه می شود. این باور که مصرف تفریحی مواد اعتیادآور نیست، یکی از آنهاست. بسیاری از افرادی که دچار اعتیاد شده اند، با همین فکر شروع کرده اند که مصرف گاه و بیگاه و تفریحی مواد، اعتیادآور نیست.
همه افراد در اولین مصرف گمان می کنند که این آخرین مصرف آنها خواهد بود، اما پژوهش های مختلف نشان داده که مصرف شیشه باعث تحریک قسمت لذت در مغز می شود و چنان اثری از خود به جا می گذارد که فرد را به ادامه مصرف وادار می کند. بنابراین مصرف کنندگان تفننی مواد فقط یک قدم تا اعتیاد فاصله دارند.
بعضی از مردم بر این باورند که در دوره جوانی فرد مجاز است رفتارهای مختلفی را تجربه کند، از جمله مصرف مواد را. این عده ممکن است به مصرف تفریحی و گاه و بیگاه مواد بپردازند اما حقیقت این است که این افراد دید بسیار ساده انگارانه ای نسبت به مواد دارند و این نگاه مانع توجه به حقایق خطرناک مربوط به مصرف مواد می شود.
رانندگی بی دقت و پرسرعت پس از مصرف شیشه یکی از رفتارهای خطرناک است که احتمال تصادفات سنگین را افزایش می دهد. از دیگر پیامدهای مصرف شیشه، رفتارهای جنسی پرخطر است که احتمال ابتلا به ایدز را افزایش می دهد. پس می توان گفت هر چیزی ارزش یک بار تجربه کردن را ندارد.
بر اثر تصور غلطی که وجود دارد خیلی افراد بر این باورند که شیشه یک ماده صرفا شادی آور است، بدون آن که اعتیاد ایجاد کند. برخی جوانان برای به دست آوردن شادی و هیجان در مهمانی ها و جمع های دوستانه و کسب هیجان به مصرف شیشه اقدام می کنند با این تصور که مصرف تفننی عیبی ندارد و عوارضی ایجاد نمی کند؛ اما این خیالی است کاملا باطل.
مصرف شیشه ممکن است باعث شادی و هیجان کاذب شود، اما این شادی زودگذر است و ادامه مصرف شیشه، توهم، بی خوابی یا اختلال شدید در خواب و بی اشتهایی شدید برای ساعت ها و حتی روزها ایجاد می کند.
اکنون سوال این است که آیا غیر از شیشه تفریح سالمی وجود ندارد؟ و شادی بسیار اندک و گذرایی که پس از مصرف شیشه به فرد دست می دهد ارزش توهم و عوارض بعدی را دارد؟
توجه به این نکته ضروری است که هیچ شخصی به صورت ناگهانی معتاد نمی شود، بلکه ابتدا در مهمانی ها و جمع های دوستانه به اصرار دیگران و با مصرف گهگاه از سر کنجکاوی یا برای تفریح یا لذت جنسی بیشتر یا برای خلاصی از اصرارهای همسالان یا برای آن که خود را نزد همسالان جنس مخالف، بزرگ و باتجربه نشان دهند، شروع می شود و کم کم به طور خزنده و بی آن که فرد خبردار شود، فاصله مصرف هایش کمتر می شود و از مصرف کننده تفریحی به مصرف کننده دائم یعنی معتاد تبدیل می شود.
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
ارتباط دود قلیان با سرطان خون

مطالعات محققان دانشگاه ایالتی سن دیگو در کالیفرنیا آمریکا نشان داده است که احتمال بروز سرطان خود در افرادی که قلیان می کشند یا در معرض دود قلیان قرار دارند، بیشتر است.
دود قلیان موجب می شود که جذب بنزن در بدن بهتر و سریعتر صورت گیرد. بنزن مایعی بیرنگ است که در اغلب ترکیبات شیمیایی از قبیل مواد شوینده، خوشبو کننده، صنایع پلاستیک و آفت کش وجود دارد و تماس آن با بدن باعث بروز لوکمی (شایع ترین نوع سرطان خون) می شود.
تحقیقات نشان می دهد که جذب ترکیبات بنزن در افرادی که قلیان می کشند یا در معرض دود قلیان قرار دارند بیشتر است.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
اعتیاد به الکل بدتر است یا سیگار؟

تحقیقاتی که در آلمان انجام شده نشان داده است اعتیاد به الکل از عمر افراد به ویژه در زنان از عمر آنها 20 سال کم می کند. بر اساس این مطالعات عوارض اعتیاد به الکل از سیگار نیز بیشتر گزارش شده است.
برای انجام این مطالعه 4000 زن و مرد به مدت 14 سال مورد بررسی قرار گرفتند. در پایان سرپرست این تیم تحقیقاتی اظهار کرد که میانگین مرگ و میر سالیانه در بین زنان معتاد به الکل 4.6 برابر و مردان معتاد به الکل بیش از 1.9 برابر در مقایسه با سیگاری ها بیشتر است. همچنین سن مرگ در زنان معتاد به الکل 60 سال و مردان معتاد به الکل 58 سال است که این سنین تقریبا 20 سال کمتر از سن مرگ طبیعی است.
در حقیقت نتایج این تحقیقات نشان داد که بین اعتیاد به الکل و مرگ زودرس ارتباط معنی داری وجود دارد.
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
تصورات اشتباه درباره مواد مخدر

هیچ فردی تنها با یک بار مصرف مواد معتاد نمیشود: علت غلط بودن این باور این است که چون مواد به شدت مرکز پاداش در مغز را تحریک میکند، حتی پس از یک بار مصرف نیز شخص دائم در وسوسه به دست آوردن سرخوشی ناشی از مصرف است و این حالت تا زمان مصرف مجدد ادامه دارد.
2ـ مواد همیشه از طرف یک شخص خلافکار با قیافهای عجیب و غریب به کسی تعارف میشود: این باور اشتباه است، چون شاید اولین دفعه تجربه به دست آوردن و مصرف مواد همراه با یک دوست صمیمی یا حتی یکی از بستگان نزدیک باشد.
3ـ مواد را به صورت تفننی مصرف میکنم و هیچگاه معتاد نمیشوم: این باوری غلط است، چون بسیاری از افراد مواد را به صورت یک بار در هفته شروع میکنند، ولی با توجه به ایجاد تحمل در شخص مصرفکننده، این نیاز هرچه به جلو میرود، بیشتر شده و پس از مدتی به مصرف روزانه تبدیل میشود.
4ـ مصرف مواد باعث افزایش نیرو و توان میشود: علت غلط بودن این باور این است که به طور کلی موادمخدر برای طولانیمدت نمیتواند باعث ایجاد نیروی جوانی و شادابی شود و پس از مدتی مصرف مواد به گونهای میشود که شخص باید مصرف کند تا همان نیروی حداقل خود را بتواند حفظ کند.
5ـ مواد به عدهای میسازد و به عدهای نه: این اشتباه است که بگوییم مواد در برخی افراد ایجاد عارضه میکند و با برخی چنین نمیکند. در همه مطالعاتی که در حوزه اعتیاد در جهان صورت گرفته، موردی یافت نشده که تائید کند مصرف مواد به انسانها کمک میکند.
6ـ مصرف مواد یعنی خوش بودن و جوانی کردن: این نوع نگرش محدود و بیاساس نسبت به خوش بودن و جوانی کردن سبب میشود عدهای ناخواسته برای اولین بار در مهمانیها و پارتیهای شبانه مواد مصرف کنند.
7ـ مواد هرچه ناخالصتر باشد، عوارض کمتری ایجاد میکند و امکان اعتیاد به آن ضعیفتر است: غلط بودن این باور به این علت است که معمولا مواد با ناخالصی بیشتر، اثرات شدیدتری از اعتیاد مثل نارسایی کبد و کلیه، عفونتهای مقاوم به درمان و حتی سرطان را نمایان میکند و افراد با دیدن این علائم، بیخطر بودن مواد را به خالص بودن آن ربط میدهند.
8ـ در سنین بالا هرکس مصرف مواد را کنار بگذارد، میمیرد: ترک مواد مخدر بدون مرگ یا حتی زمینگیر شدن امروزه امری محال نیست. یک قانون کلی در ترک اعتیاد میگوید هر فردی با هر سنی، مصرف مواد را کنار بگذارد، عمری طولانیتر و مفیدتر خواهد داشت.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
اسپایس مخدر جدید که جان جوانان را می گیرد

مقامات وزارت بهداشت سوئد اعلام کردهاند که ماده مخدری موسوم به «اسپایس» یا همان ادویه، جان بسیاری از جوانان و نوجوانان را در سال گذشته میلادی گرفته است. ادویه یک نوع ماری جوانای غیرطبیعی و شیمیایی است که به ندرت در اختیار نوجوانان و جوانان این کشور قرار دارد. بسیاری از مصرف کنندگان این ماده مخدر دچار اوردوز و توهمات شدید شده و جانشان را از دست میدهند.
سعید صفاتیان، رئیس کار گروه کاهش تقاضا در کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: این ماده مخدر هنوز به کشورمان وارد نشده و مورد مصرف قرار نگرفته است.
وی در مورد این ماری جوآنای غیر طبیعی گفت: با تغییرات ژنتیکی اعمال شده در گیاه شاهدانه، میزان ماده «دلتا تی اچ سی» در ماری جوآنا افزایش مییابد که این موضوع میتواند منجر به مرگ مصرف کننده شود.
به گفته این روانپزشک اعتیاد، افزایش توهمزایی، بالا رفتن درصد ابتلا به افسردگی، احتمال فرو رفتن فرد در هذیان، خودکشی و دگر کشی و تحریک پذیری از اثرات مصرف این ماده مخدر است که در بسیاری از موارد به مرگ مصرف کننده میانجامد.
وی با تأکید دوباره بر این موضوع که در جلسات حوزه مقابله و پیشگیری موردی از وجود و مصرف این ماده مخدر در کشور گزارشی نرسیده گفت: وقتی ماده مخدر جدیدی وارد بازار می شود به سرعت میان معتادان شناخته میشود و ما نیز از وجود آن با خبر میشویم. خوشبختانه این ماده مخدر جدید هنوز راهی به کشورمان پیدا نکرده است اما لازم است که مسئولان مبارزه با مواد مخدر نسبت به این ماده مخدر حساس شده تا بتوانند جلوی ورود این ماده به بازار را با اطلاع رسانی سریع و کافی در مورد توهمات و اثرات این ماده بگیرند
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
راهکار مهم برای کاهش گرایش به مواد مخدر

دکتر یعقوب شفیعی فرد بیان کرد: این عوامل شامل آن دسته از سازهها و مولفههایی است که در دوران کودکی، بافت و فضای تربیتی فرد وجود دارد و سبب شکل گیری شخصیت فرد میشود.
وی با بیان اینکه عوامل تشدید کننده دومین عامل است که در گرایش افراد به مصرف مواد مخدر تاثیر دارد، افزود: این عوامل به کیفیت روابط افراد با یکدیگر مانند چگونگی ارتباط با همسر، همکاران و بقیه افراد جامعه بر می گردد. عوامل تسهیل کننده نیز سومین عاملی است که شامل فرهنگ و اجتماعی است که فرد در آن زندگی می کند.
تاسف از دسترسی راحت به مواد مخدر
شفیعی فرد با ابراز تاسف از اینکه سرعت دسترسی به مواد مخدر در همه جا بسیار راحت و سریع است است اظهار کرد: هر فردی اگر اراده کند در زمان کوتاه می تواند به مواد دسترسی پیدا کند.
این روانشناس سلامت خاطرنشان کرد: موضوع قابل توجه این است که در همه انسانها انگیزه دست یافتن به مواد شکل نمیگیرد و تنها افرادی که عامل ایجاد کننده و زمینه مستعد روانشناختی را در خود داشته باشند به آن سمت جذب میشوند.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]
انواع مواد مخدر را بشناسید

ماده مخدر چیست ؟
ماده مخدر ، نامی عمومی برای انواع متعددی از داروها و ترکیبات طبیعی، شیمیایی است که در اغلب زمان به دلیل احتمال ایجاد وابستگی به مصرف جزء مواد اعتیادآور طبقهبندی شده و معمولاً خرید و فروش آنها ممنوع است. انواع مختلفی از مواد مخدر و اعتیاد آور وجود دارند و به همین دلیل، فرد معتاد در طول زمان، برای ارضا و احیای حس نشئگی، معمولا از مادهٔ مخدر به مخدری قویتر نیاز پیدا می کند.
ادامه مطلب ...
[ شنبه 06 تیر 1394 ] [ ] [ داستانی ]